Familie cu cinci copii, ajutată să aibă o nouă casă. ”Suntem împreună, suntem sănătoși – asta contează”

Share

La omul sărac nici boii nu trag – spune o vorba veche din bătrâni și ilustrează exact ghinionul pe care l-a avut o familie cu cinci copii din Șanovița, județul Timiș.

Cei șapte membri ai familiei au rămas fără casă de două ori, în mai puțin de doi ani. Mitropolia Banatului împreună cu oameni de bine i-au ajutat de fiecare dată și le sunt sprijin și acum.

Familia Sabin are cinci copii. Cel mai mare are 11 ani, iar cei mai mici, tripleți, au 6 ani.

Până acum doi ani, au locuit cu chirie, înghesuiți, alături de alte rude, în condiții greu de imaginat.

Salvarea a venit din partea atunci de la Mitropolia Banatului. Înalt Prea Sfinția Sa, Ioan Selejan, a decis să-i ajute și le-a cumpărat o casă. Când au crezut că, în sfârșit, viață lor devine mai bună, au rămas fără acoperiș deasupra capului, chiar în prag de iarnă, din cauza unui scurtcircuit. Era noiembrie, anul trecut.

Au fost ajutați din nou de preoți și de oamenii cu suflet mare. Pentru început, le-a fost construită o cameră în care să poată sta peste iarnă.

Zaharia Pereș, preot: Un grup de inițiativă de la noi din Parohie(…) am făcut rapid o colectă, s-a construit prima cameră și continuăm cu cealaltă parte de casă, unde va mai fi încă o cameră, o bucătărie, o baie și o cămară de alimente.

Gheorghe Chetrinescu, voluntar: Oamenii au donat materiale de construcție, bani, o parte din materialele de construcții au venit de la trei oameni din Sibiu, iar cealaltă parte de la Timișoara.

Au fost ridicați pereții, iar acum copiii visează la nouă lor viață, într-o casă mare. Dacă lucrurile vor merge conform planului, spre sfârșitul lunii, familia Sabin se va putea bucura de noua locuință.

Mama este angajată la o firmă, iar tatăl se ocupa de agricultura și de vânzarea legumelor. Veniturile modeste nu le-ar fi permis să-și reclădească singuri casa.

The post Familie cu cinci copii, ajutată să aibă o nouă casă. ”Suntem împreună, suntem sănătoși – asta contează” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri