First News

EXCLUSIV Românii din Israel, sub ploaia de drone iraniene. ”Oamenii au năvălit în supermarketuri”, declară pentru TVR INFO un localnic cu dublă cetățenie israeliano-română. Atmosfera rămâne încordată

Situația din Israel, duminică dimineața, a fost relatată, la TVR INFO, de Liviu Lior Lieberman, cetățean israeliano-român, care locuiește într-o suburbie a Tel Aviv-ului. După atacul masiv cu drone, de sâmbătă noaptea, situația s-a mai calmat în Israel, a afirmat el, aeroportul s-a redeshis, dar oamenii încă stau cu frică. Lieberman a relatat și că toată lumea a știut de atac, israelienii fiind avertizați din timp de oficiali.

”Spațiul aerian a fost închis până la 7.30, dimineață, dar a fost redeschis. Se preconiza de câteva săptămâni că Iranul a amenințat fățiș că va răspunde la lichidarea liderului lor din Siria. Cu cât ne-am apropiat de acest week-end s-a anunțat că în următoarele 24 de ore se va produce un atac, iar la orele serii s-au luat deja unele măsuri.

CITEȘTE și: Armata israeliană: Atacul Iranului a fost „dejucat”. Majoritatea rachetelor, interceptate în afara granițelor țării. Israelul a spus că va exista un răspuns în 24 de ore. SUA nu se vor implica în nicio ofensivă împotriva Iranului

Am fost anunțați că atacul va surveni și s-au dat indicații către populație, adăposturile s-au deschis, iar atunci când s-a lansat atacul s-a anunțat că în jur de ora 2 noaptea urmează să ajungă deasupra Israelului, ceea ce s-a și întâmplat cu exactitate.

Eu mă aflam acasă, lângă Tel Aviv. Familia mea este aici. Am corespondat cu prieteni din România, cu rudele soției. Bineînțeles că sunt îngrijorați, și noi suntem îngrijorați. Ne-am obișnuit în cursul multor ani cu situații similare și nu mai suntem atât de sensibili, dar evident că asta nu te poate face să fii nonșalant și liniștit. Nici pe departe.

CITEȘTE și: Secretarul american al Apărării Lloyd Austin: “Nu căutăm un conflict cu Iranul”. Forțele americane au interceptat „zeci” de rachete și drone

Și Iranul nu se știe dacă se va mulțumi cu ceea ce au trimis azi noapte, iar Israelul nu se știe dacă va răspunde și e posibil să asistăm la o intensificare a acestui conflict.

Copiii sunt în vacanța de Paște, sunt acasă. Activități extrașcolare s-au anulat. Șoselele sunt libere, neobișnuit pentru o zi de duminică, puține autobuze, puțini oameni pe stradă.

Bineînțeles că oamenii au dat năvală în supermarketuri, în anumite părți ale țării, ieri, auzind de ce urmează să se întâmple. Dar cam atât, datorită faptului că avem Iron Dome-ul… imaginați-vă cum ar fi fost că 330 de drone și rachete ar fi lovit solul, ce dezastre s-ar fi putut întâmpla”, a relatat Liviu Lior Lieberman, duminică, la TVR INFO.

Trump: Israelul este atacat! Acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă aș fi fost președinte!

Fostul președinte Donald Trump a postat sâmbătă pe platforma sa de socializare, Truth Social, în momentul în care au apărut știri despre drone iraniene care se îndreptau spre Israel. Trump a pretins că un atac asupra Israelului nu ar fi avut loc dacă el ar fi fost președinte,

Iancu Risel locuiește la Haifa, în nordul Israelului. Spune că după o noapte petrecută în buncăre, oamenii își reiau activitățile de duminică, zi de muncă în Israel.

TEL IANCU RIZEL

08.27.00 fiecare apartament are o camera care este bunca în blocurile noi, în blcourile vechi sunt bancare la parter.
++
08.26.55 populația e calmă, au reacționat corect, serviciile de antiaeriană au reacționat corect, circulația e normală pe stradă. +++ 08.28.25 m-am uitat afară, autobuzele merg, mașinile merg, viață e reluată

The post EXCLUSIV Românii din Israel, sub ploaia de drone iraniene. ”Oamenii au năvălit în supermarketuri”, declară pentru TVR INFO un localnic cu dublă cetățenie israeliano-română. Atmosfera rămâne încordată appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version