First News

Erdogan promite că partidul său își va îndrepta greșelile, sancționate la vot de electorat. ”Vom discuta rezultatele şi ne vom face autocritica”

Umilit în alegerile locale din Turcia, președintele Recep Erdogan promite că partidul său va îndrepta greșelile, sancționate duminică la vot de electorat. Opoziția republicană nu doar că a păstrat, la scor mare, Istanbulul și Ankara, dar a câștigat și alte centre urbane și chiar zone rurale, dominate până cum de partidul prezidențial. Este cea mai usturătoare înfrângere suferită de Erdogan de când e la guvernare, adică de 22 de ani.

La Ankara și Istanbul zeci de mii de turci au sărbătorit în stradă victoria categorică a opoziției și lovitura umilitoare primită de partidul cu accente islamiste al președintelui Erdogan.

Ekrem Imamoglu, candidat opoziţie, actual primar Istanbul: Era conducătorului unic s-a încheiat, începând de acum. Republica şi democraţia sunt, de-acum înainte, pe deplin funcţionale.

Erdogan, el însuși cândva primar al Istanbului, promisese că recucerește cea mai mare metropolă din Europa, 16 milioane de locuitori – și motorul economic al țării.

Erdogan recunoaşte o victorie istorică a opoziţiei la alegerile municipale

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a recunoscut duminică victoria istorică a opoziţiei la alegerile municipale care, în opinia lui, reprezintă un „punct de cotitură” pentru tabăra sa.

Acum însă, într-o atmosferă anemică, la sediul formațiunii sale, președintele Erdogan a spus că partidul își face autocritica.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: Vom discuta rezultatele şi ne vom face autocritica. Rezultatele arată că am pierdut teren, la nivel local, în toată ţara. Nu este sfârşitul partidului, ci un punct de cotitură.

Părerile sunt împărțite în rândul analiștilor privind viitorul Turciei. Unii spun că scorul extraordinar de bun obținut de opoziție la alegerile locale nu garantează victoria și la viitorul scrutin parlamentar care, oricum, are loc de abia peste 4 ani. Alți analiști cred că partidul lui Erdogan este complet erodat politic și că va ajunge istorie.

Pierderile masive suferite de formațiunea lui Erdogan, Partidul Justiției și Dezvoltării, sunt puse pe seama neajunsurilor cu care se confruntă populația în special din cauza inflației de 70 la sută.

Rezultate parțiale după alegerile din Turcia. Candidații opoziției conduc la Istanbul, Ankara și Izmir

Opoziția turcă nu a pierdut conducerea principalelor orașe pe care partidul președintelui Erdogan încerca să le recâștige.

The post Erdogan promite că partidul său își va îndrepta greșelile, sancționate la vot de electorat. ”Vom discuta rezultatele şi ne vom face autocritica” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version