După vizitele în Ucraina și Rusia, Viktor Orban se află în ”misiune de pace” în China

Share

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Beijing, pentru discuții cu președintele Chinei, Xi Jinping. „Misiunea de pace a premierului Viktor Orban continuă”, a confirmat purtătorul său de cuvânt.

Ministrul de Externe al Ungariei îl însoțește pe Orban. Pentru această vizită, Peter Szijjarto a anulat la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire prevăzută pentru astăzi, la Budapesta, cu ministrul de Externe al Germaniei.

Aceasta este a treia călătorie surpriză a lui Orban în străinătate de când Ungaria a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene.

Șeful executivului s-a deplasat zilele trecute în Ucraina și Rusia, în ceea ce a numit el însuși „o misiune de pace”. Deplasarea la Moscova a atras reproșuri puternice din partea aliaților săi.

Uniunea Europeană și NATO au declarat că Orban nu este mandatat să vorbească nici cu Putin, nici despre eventuale planuri de pace.

Vizita în China are loc cu o zi înainte de summitul NATO, în cadrul căruia se va discuta despre acordarea de ajutor militar suplimentar Ucrainei.

The post După vizitele în Ucraina și Rusia, Viktor Orban se află în ”misiune de pace” în China appeared first on tvrinfo.ro.

Ultimile Stiri

Alte Stiri