First News

După ploi puternice, în unele regiuni din Regatul Unit oamenii au ieșit din casă cu bărcile. Francezii afectați de inundații încearcă să revină la normal, iar germanii se pregătesc de viituri

Peste o mie de locuințe din Marea Britanie sunt inundate, după ce în Regatul Unit a plouat torențial, iar multe râuri s-au revărsat. În unele regiuni, localnicii au ieșit din case direct în bărci, pentru a se putea deplasa. Francezii au trecut și ei prin inundații, iar acum se roagă să nu mai plouă puternic, în timp ce în Germania se fac pregătiri pentru ca localitățile de lângă râuri să nu fie acoperite de ape.

În sud-vestul Angliei, loclanicii au lăsat mașinile în parcarea acoperită de ape și se deplasează de la un loc la altul cu barca.

Nu este un capriciu, ci o necesitate, pentru că multe dintre râurile din Marea Britanie au ieșit din matcă, din cauza ploilor torențiale. Guvernul de la Londra a emis nu mai puțin de 300 de avertizări pentru inundații.

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii: Este important ca oamenii să respecte sfaturile acordate în regiunile în care au fost avertismente de inundaţii, este important ca acestea să fie respectate.

După mai multe zile de ploi torențiale și inundații masive, locuitorii din nordul Franței așteaptă să își vadă viețile revenind la normal.

Mulți dintre cei obligați să se evacueze au revenit la casele lor, după ce au primit o mână de ajutor de la angajații primăriei.

Este timpul să lăsăm totul în urmă şi să o luăm de la început. Să revenim la un mod de viaţă, dacă se poate spune aşa.

Nu aş vrea să fiu în locul lor, suntem aici pentru a-i ajuta.

Oamenii spun că, până în luna martie, se vor teme de prima ploaie mai puternică, să nu provoace noi inundații.

Francezii se oferă acum să îi ajute pe vecinii din Germania, care se confruntă cu pericolul inundațiilor.

Este foarte deprimant. Întâi, a fost pericol din cauza apelor dintr-o parte. Acum, este pericol din cauza apelor venite din cealaltă parte. Te gândeşti că aşa ceva e ireal. Ce se întâmplă? Încerci să priveşti cu umor pentru a trece de asta.

Comunitățile din mai multe sate și orașe din nordul Germaniei s-au mobilizat pentru a se proteja de inundații. Este o luptă contracronometru, dar mai ales contra apelor furioase.

The post După ploi puternice, în unele regiuni din Regatul Unit oamenii au ieșit din casă cu bărcile. Francezii afectați de inundații încearcă să revină la normal, iar germanii se pregătesc de viituri appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version