Din ”campania neoficială” de vaccinare: Un video cu animație, realizat de o fetiță de 12 ani, fiica dr. Laura Ghibu, preluat de Italia

Share

Medicul de origine română Laura Ghibu, care acum locuiește în Suedia, a realizat un videoclip în care arată cum funcționează vaccinul anti-COVID. Varianta în italiană a fost preluată pentru campania de informare aferentă vaccinării în toată regiunea Lombardia. E GRATUIT și disponibil în limba română, doar Ministerul Sănătăţii trebuie să facă demersurile preluare a conținutului.

După ce a primit explicația științifică, fiica Laurei Ghibu a ”tradus” informațiile în formă grafică, realizând ilustrațiile folosite în videoclip.

Videoclipul a devenit viral, fiind distribuit de peste 6000 de persoane. Laura Ghibu a relatat că medicii italieni i-au cerut permisiunea de a prelua varianta în limba italiană pentru campania de informare din regiunea Lombardia.

Povestea videoclipului, spusă de medicul Laura Ghibu pe Facebook:

”Astrid, 12 ani : ” Mama, cum funcționează vaccinul anti COVID ?”

Eu : ” Blablablablablablabla………………..”
După două ore a venit cu tableta și mi-a arătat ceea ce puteți și voi admira, dacă vizionați filmul de mai jos:
PS. Am făcut ieri și varianta în italiană. După 1 oră de la postare, am fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecțiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia și care mi-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.
A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere și GRATUIT!
Aviz autorităților române!
PPS. Am făcut o modificare în cateva clipuri din videoul original al fiicei mele ca să fie mai clar. Las si videoul original.
Bigliografie
Prezentarea medicului Laura Ghibu, conform paginii romania2118.eu:
S-a mutat în Suedia la sfârșitul lunii iunie 1990. A invătat limbă suedeză și a urmat pentru început facultatea de biomedicină la Uppsala, apoi facultatea de medicină dentară la Lund și Malmö. A militat din 1994 până în 1995 pentru aderarea Suediei la Comunitatea Europeană, ca și reprezentantă a studenților de medicină dentară suedezi, și a fost printre primii studenți care au profitat de programul de schimb studențesc între tările Comunitătii Europene ( cum se numea atunci), studiind 6 luni în Regatul Unit, în Țara Galilor, la Cardiff.
După examenul de diplomă, s-a mutat în Elveția la specializarea în chirurgie orală și implantologie, după care a deschis o clinică de chirurgie orală și stomatologie în Italia în Santa Flavia, un orăsel pe malul mării, în apropiere de Palermo, Sicilia. În Italia a trăit 12 ani și pe langă gestiunea clinicii și-a format o familie împreună cu Francesco. În anul 2008 s-a născut fiica ei Astrid Cecilia. Din 2012, locuiește la Malmö, unde a lucrat la facultatea de medicină dentară din oraș și apoi că medic stomatolog specializat în chirurgie orală la diferite clinici private.

 

Ultimile Stiri

Alte Stiri