Din 15 martie, bucureștenii se pot înscrie online pentru sprijin financiar în cadrul proiectului „Recuperare oncologică”

Share

Din 15 martie, bucureștenii se pot înscrie online pentru acordarea unui sprijin financiar în cadrul proiectului „Recuperare oncologică”, anunță Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Astfel, potrivit proiectului, va fi acordat un sprijin financiar de 5.850 de lei fiecărui beneficiar, pentru decontarea unui pachet de servicii medicale care cuprinde ședințe de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică, precum și consiliere de nutriție oncologică.

„Platforma pentru înscrieri online în cadrul proiectului „Recuperare oncologică” va fi deschisă miercuri, 15 martie 2023, și va fi disponibilă pentru toți bucureștenii interesați pe site-ul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (www.assmb.ro). Proiectul „Recuperare oncologică”, aprobat de Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) la finalul anului trecut, prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 5.850 lei (TVA inclus) /beneficiar/pachet de servicii, pentru 2.500 de persoane, în vederea decontării unui pachet de servicii medicale care cuprinde ședințe de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică, precum și consiliere de nutriție oncologică”, precizează un comunicat al ASSMB.

Potrivit sursei citate, fiecare pacient va putea beneficia, în baza indicației de la medicul oncolog curant, în completarea serviciilor și procedurilor medicale de același tip decontate de CNAS de care solicitantul a beneficiat anterior eliberării indicației medicale, de un pachet de servicii medicale compus din:

  • 10 şedinţe de kinetoterapie – 135 lei/şedinţă
  • 10 şedinţe de drenaj limfatic manual – 170 lei/şedinţă
  • 10 şedinţe de consiliere psihologică – 250 lei/şedinţă
  • 1 consultaţie de nutriţie oncologică – 300 lei.

Potrivit ASSMB, sprijinul financiar va fi decontat direct către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului.

„Beneficiari ai proiectului pot fi pacienţii cetăţeni români, cu domiciliul stabil în Bucureşti sau viza de reşedinţă obţinută cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii, diagnosticaţi cu diferite forme de cancer, cu indicaţie medicală de la medicul oncolog curant”, se arată în comunicatul citat.

Regulamentul pentru implementarea proiectului „Recuperare oncologică” poate fi consultat AICI

De asemenea, pe site-ul ASSMB a fost publicat şi „Anunţul public de selecţie a unităţilor sanitare/de specialitate publice sau private care vor asigura servicii medicale şi proceduri specifice de kinetoterapie, drenaj limfatic manual, consiliere psihologică şi nutriţie oncologică în cadrul proiectului Recuperare oncologică.

În document sunt prevăzute, printre altele, condiţiile generale şi cele specifice pe care trebuie să le îndeplinească unităţile sanitare, publice sau private, pentru a fi selectate în vederea afilierii la proiectul acest proiect.

Termenul final de depunere a dosarelor în cadrul primei etape de afiliere este 9 martie 2023.

După închiderea primei etape, unităţile sanitare/de specialitate publice sau private vor putea depune dosare în vederea selecţiei ca afiliaţi pe toată durata de implementare a proiectului (ianuarie 2023 – decembrie 2024).

Ultimile Stiri

Alte Stiri