First News

Dascăl înjunghiat de un enoriaș într-o biserică dintr-un sat buzoian. Agresorul a fost prins cu ajutorul mascaților

Au fost momente de groază la o biserică dintr-un sat buzoian. Un bărbat, cunoscut cu probleme psihice, l-a atacat pe dascal cu un cuțit și l-a rănit grav. Agresorul a fugit după comiterea faptei și a fost prins cu ajutorul mascaților. A fost nevoie să folosească spray lacrimogen pentru a-l calma. Victima a fost internată la spital cu o rană în zona plămânului stâng.

Incidentul a avut loc în timpul slujbei la biserica din satul Dascălești. Unul dintre enoriași, în vârstă de 62 de ani, a scos un cuțit și l-a lovit pe dascăl, din senin.

Dascălul ar fi căzut victimă din greșeală, pentru că scandalul ar fi pornit între paznicul bisericii și unul dintre enoriași. Paznicul le-ar fi cerut în timpul slujbei să achite cotizația. Furios, unul dintre ei s-a dus acasă și s-a întors cu un cuțit. A încercat să îl lovească pe paznic însă l-a nimerit pe dascăl.

Furia nu i-a trecut nici după ce l-a rănit pe dascăl. A fost la un pas să mai rânească un localnic, pe clopotarul bisericii.

Agresorul a mers apoi acasă. Acolo l-au găsit polițiștii și mascații. Pentru că era violent, ca să poată fi imobilizat, a fost folosit spray iritant lacrimogen, iar apoi a fost dus la secția de poliție din comună unde a fost audiat.

CITEȘTE ȘI: Tânărul înjunghiat în timp ce se plimba în Grădina Botanică din Craiova este în stare gravă. Agresorul este elev al liceului militar și fusese declarat apt la testările psihologice

Victima, în vârstă de 38 de ani, a fost transportată la Spitalul din Râmnicu Sărat, iar de acolo, la Spitalul de Urgență Buzău. Dar pentru că rana este destul de gravă, iar unitatea nu are o secție de chirurgie toracică, a fost transferat la un spital din Capitală.

Nicoleta Popescu, șef secție UPU Buzău: Pacientul a fost primit de la spitalul din Râmnicu Sărat stabil hemodinamic și respirator. S-a efectuat un CT de torace, unde avem un hemopneumotorax de 8 centimetri, a fost drenat.

Agresorul va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă avea discernământ la momentul comiterii agresiunii.

The post Dascăl înjunghiat de un enoriaș într-o biserică dintr-un sat buzoian. Agresorul a fost prins cu ajutorul mascaților appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version