Cum luptă țările europene cu migrația. Premierul britanic vrea să învețe de la Giorgia Meloni cum să diminueze fenomenul

Share

Lupta cu migraţia ilegală e cea mai mare provocare a liderilor europeni. Guvernul Giorgiei Meloni a crescut sprijinul financiar pentru Libia şi Tunisia pentru a încuraja poliţiştii din aceste ţări să îi oprească pe traficanţi şi să monitorizeze bărcile ce transportă migranţi pe Marea Mediterană, iar acest model pare să funcţioneze. Premierul britanic vrea să preia modelul, iar Germania are propria strategie pentru a scăpa de migranţi, a suspendat regulile impuse de zona Schengen.

Până la finalul anului, Germania și Marea Britanie vor avea un nou acord bilateral, iar principalele domenii de cooperare vor fi securitatea frontierelor și apărarea. De altfel de o săptămână deja în Germania au fost introduse controale supplimentare la frontiere, iar acestea se vor extinde pentru următoarele 6 luni.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Numărul persoanelor care vin la noi a scăzut pentru că am introdus controale la frontieră, de exemplu, și am decis acum, la începutul acestei săptămâni, că vom continua să facem acest lucru la toate frontierele din Germania cât mai mult timp posibil. Am avut succes cu acest lucru și vom continua această abordare de succes.

Premierul britanic vrea să învețe de la Giorgia Meloni cum să oprească valul de migranți. În acest an aproximativ 44.000 de migranți ilegali au ajuns în Italia cu bărcile, asta înseamnă de trei ori mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. Guvernul de la Roma a crescut sprijinul financiar pentru Tunisia și Libia pentru a încuraja forțele de securitate din aceste țări să îi oprească pe traficanți pe de o parte, iar pe de altă parte să monitorizeze mai bine ambarcațiunile care transporta migranți pe Marea Mediterană.

Giorgia Meloni, prim-ministrul Italiei: În fiecare săptămână, mii de migranți traversează Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia, ca mai apoi să intre ilegal în Europa. Suntem de acord cu faptul că în primul rând trebuie consolidată lupta împotriva traficului de persoane și să facem acest lucru prin unirea eforturilor noastre și mai mult.

Keir Starmer, prim-ministrul Marii Britanii: Deja am expulzat peste 3.000 de persoane cu ajutorul curselor aeriene. Așadar, zborurile au pornit într-adevăr în mandatul acestui guvern, nu către Rwanda, ci către țările de origine.

Intrarea României în spațiul Schengen la finalul acestui depinde de modul în care țara noastră gestionează migrația ilegală. În prima jumătate a acestui an, polițiștii au prins la frontierele României aproximativ 2.000 de migranți. Asta înseamnă o scădere cu 72% fata de aceeași perioada a anului trecut.

The post Cum luptă țările europene cu migrația. Premierul britanic vrea să învețe de la Giorgia Meloni cum să diminueze fenomenul appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri