Cum arată noul guvern, condus de premierul Florin Cîțu: Mesajul de Crăciun

Share

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului Florin Cîțu a avut loc miercuri seara, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis. Joi, Florin Cîțu a transmis țării un mesaj de Crăciun.

Guvernul format din coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului, cu 260 de voturi “pentru” și 186 “împotrivă”.

Președintele Klaus Iohannis a ținut un scurt dscurs, la finalul ceremoniei de învestitură:

Domnule prim-ministru, membri ai guvernului, vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea tuturor obiectivelor și proiectelor din programul de guvernare. Cetățenilor români li s-a promis restructurarea statului, reforme importante în domenii precum sănătatea, educația, reforme în marile sisteme publice, reducerea birocrației, dar și combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creșterea economică folosind înțelept fondurile europene, respectul pentru contribuabil. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate. Noul parlament, noul guvern împreună cu mine, cu toate autoritățile statului, vom face ce am promis, vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetățeanului. Au trecut aproape doi ani în care am avut campanii electorale, alegeri, acum acest ciclu s-a închis. S-a închis ciclul în care noi cei de aici ne-am angajat și am promis. Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer, la treabă!”.

Componența Guvernului:

Premier – Florin Cîțu

Vicepremieri – Dan Barna(USR-PLUS) și Kelemen Hunor(UDMR)

Miniștri:

PNL

Finanțe – Alexandru Nazare

Externe – Bogdan Aurescu

Apărare – Nicolae Ciucă

Energie – Virgil Popescu

Interne – Lucian Bode

Educație -Sorin Câmpeanu

Cultură – Bogdan Gheorghiu

Agricultura – Adrian Oros

Munca – Raluca Turcan

USR

Justiție – Stelian Ion

Sănătate – Vlad Voiculescu

Transporturi – Cătălin Drulă

Fonduri Europene – Cristian Ghinea

Economie- Claudiu Năsui

Cercetare, Inovare, Digitalizare – Ciprian Teleman

UDMR

Dezvoltare – Cseke Attila

Mediu – Tanczos Barna

Tineret și Sport- Novák Eduárd

Ultimile Stiri

Alte Stiri