Europarlamentarul Cristian Bușoi, a declarat, la Zalău, că sănătatea a devenit prioritate pentru tot mai multe județe din România.

Sănătatea a devenit prioritate pentru tot mai multe județe din România. Astăzi, la Sălaj, am discutat cu președintele Consiliului Județean, Dinu-Iancu Sălăjanu, managerii unor importante spitale din județ, președintele Colegiului Medicilor, al Asociației Medicilor de Familie și managerul SAJ, despre investițiile care s-au făcut deja și oportunitățile de finanțare din fonduri europene, PNRR și Programul Operațional Sănătate”, a declarat Cristian Bușoi.

Este în acest moment un proces de consultare la nivelul Ministerului Sănătăţii o componentă a PNRR privind digitalizarea spitalelor. Cel mai probabil apelul de depunere a proiectelor va începe la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Trebuie să digitalizăm sau să oferim soluţii digitale la cel puţin 200 de spitale publice. Aceasta este acesta este jalonul din PNRR. Acesta este obiectivul pe care trebuie să îl atingem, fiind vorba de spitale, de un număr semnificativ de spitale, aproape jumătate din totalul spitalelor publice din România”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Cristian Buşoi, raportorul responsabil al Parlamentului European pentru programul de sănătate al Uniunii Europene 2021-2027.

Programul Operaţional Sănătate este o componentă de digitalizare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene urmând să vină cu precizări, privind autorităţile sau persoanele eligibile pentru a accesa aceşti aceşti bani.

Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost prezent, joi, la Zalău, unde a avut o întâlnire cu responsabili din domeniul sănătăţii la nivel judeţean, alături de preşedintele Consiliului judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here