First News

Credincioșii de rit vechi ortodox se pregătesc să întâmpine Crăciunul. Pensiunile din Bucovina, preferatele moldovenilor de peste Prut

Aglomerație și voie bună în stațiunile montane. Deși sărbătorile de iarnă au ajuns la final pentru majoritatea românilor, petrecerile continuă pentru credincioșii de rit vechi ortodox, care se pregătesc să întâmpine Crăciunul. În Bucovina, hotelurile și pensiunile sunt pline de turiștii de peste Prut care vin an de an în România să sărbătorească Nașterea Domnului. Gazdele s-au pregătit pentru oaspeți cu tot ce au avut mai bun, de la muzică și decorațiuni, la bucate tradiționale.

În Ajunul Crăciunului pe stil vechi, mii de turiști din Republica Moldova au sosit în Bucovina. Din cauză că nu a nins, amatorii de sporturi de iarnă nu au găsit funcțională decât pârtia de la Vatra Dornei, însă au profitat de vremea bună și au ieșit la plimbare prin oraș sau în drumeții pe traseele amenajate din zonă.

Chiar dacă nu a nins, Vatra Dornei e preferata moldovenilor pentru Crăciun. Preferă Bucovina pentru frumusețea locurilor, gastronomie și pentru că nu e departe de Republica Moldova.

Stațiunea Vatra Dornei rămâne în preferințele turiștilor moldoveni în această perioadă. Mulți revin an de an, atrași de ospitalitatea gazdelor, de peisajele unice și de preparatele tradiționale.

Pensiunile din Vatra Dornei au un grad de ocupare de aproape 80%, mai puțin decât în alți ani.

Turiștii care au vrut neapărat să se bucure de mai multă zăpadă au mers până la Harghita Băi.

În România, mai multe minorităţi etnice, printre care sârbii, ruşii lipoveni şi ucrainenii, petrec sărbătorile de iarnă pe stil vechi. Acestea sunt decalate cu 13 zile, conform calendarului vechi iulian.

The post Credincioșii de rit vechi ortodox se pregătesc să întâmpine Crăciunul. Pensiunile din Bucovina, preferatele moldovenilor de peste Prut appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version