COVID-19: Peste 140.000 de cazuri confirmate în 122 de ţări; aproximativ jumătate, vindecate

Share

COVID-19, declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pandemie, a afectat 122 de ţări din lume şi a cauzat mai mult de 4.700 de decese.

Din totalul de cazuri confirmate, începând cu finalul anului 2019, când coronavirusul a fost depistat în China, peste 65.000 au fost tratate, potrivit datelor OMS.

Italia (peste 15.000 de cazuri), Japonia (peste 13.000 de cazuri), Iran (peste 10.000 de cazuri), Coreea de Sud (peste 7.800 de cazuri) şi Spania (peste 3.100 de cazuri) urmează Chinei (81.000 de cazuri) ca număr de persoane infectate.

Viteza cu care se răspândeşte boala a făcut ca numeroase ţări să îşi închidă frontierele, mai întâi cu China şi Iran, apoi şi cu Italia şi Spania, între altele, dar şi ca unele state să declare stare de urgenţă.

Statele Unite au decis ca, de vineri, să interzică pentru 30 de zile deplasările din spaţiul Schengen, cu excepţia Marii Britanii.

Maroc a decretat, joi noapte, închiderea frontierei terestre cu oraşele autonome Ceuta şi Melilla, din cauza crizei provocate de COVID-19. Înainte cu câteva ore, ţara a suspendat traficul aerian şi maritim cu Spania. În total, 62 de ţări au restricţionat călătoriile cetăţenilor spanioli. Venezuela, Columbia şi Bolivia sunt alte ţări care au suspendat traficul cu Spania.

Frontierea Tarajal (Ceuta) este una dintre cele mai aglomerate ale Uniunii Europene şi este prima dată când este luată o astfel de decizie în regiune, potrivit News.ro.

Maroc a înregistrat şase cazuri de COVID-19, patru fiind cetăţeni străini. O femeie în vârstă de 89 de ani, care călătorise în Italia, a decedat. Au fost interzise evenimentele cu peste 1.000 de persoane şi toate meciurile de fotbal au loc cu porţile închise.

COVID-19 a ajuns recent şi în Africa. Zece ţări din regiunea subsahariană au confirmat cazuri de îmbolnăvire. Ghana şi Gabon au raportat joi seară primele cazuri. Aici este vorba despre persoane care au călătorit recent în Europa.

Ultimile Stiri

Alte Stiri