Pacientul român infectat cu COVID-19 se află în aceste momente internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală, izolat și fără să prezinte încă simptome. Potrivit profesorului Adrian Streinu-Cercel, primul caz de coronavirus confirmat în țara noastră, nu primește decocamdată tratament pentru că este doar putător de coronavirus.

Românul infectat cu noul coronavirus are 20 de ani și locuiește cu părinții și bunicii în satul Dobrana, comuna Prigoria, județul Gorj.

Tânărul, care lucrează la un restaurant, a contactat virusul de la patronul său italian. Bărbatul se află în prezent internat la Rimini.

În acest moment, la nivel național, peste 7.100 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Traseul italianului care l-a infectat pe român

Autoritățile române au stabilit traseul italianului bolnav de coronavirus în România. Bărbatul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia.

Acestora li se adaugă pasagerii care care au mers cu el în avion atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers. Numai în aeronavă, 44 de pasageri și angajaţi ai companiei aeriene au stat în imediata lui apropiere.

Italianul a stat în România câteva zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din Oltenia. Din datele obţinute de autorităţi, traseul bărbatului arată astfel:

  • 18 februarie: ora 23.45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna;
  • de la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova, unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj;
  • 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socri;
  • 19 februarie, italianul îşi lasă copilul la bunici, în Peşteana, iar el pleacă spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine;
  • 20 februarie, bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale;
  • 20-21 februarie, bărbatul are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu;
  • 22 februarie, italianul se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional. În jurul orei 14 pleacă spre Bologna într-un avion plin de oameni. În Italia medicii îl consideră suspect de coronavirus;
  • 25 februarie, medicii din Italia confirmă că bărbatul este infectat cu coronavirus. Autorităţile din România intră în alertă. Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul sunt căutate pentru a fi testate de medici.

Cum ne apărăm de coronavirus

Guvernul României a publicat un scurt ghid cu șapte măsuri foarte ușor de pus în practică prin care populația se poate proteja de infectarea cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here