Cinci persoane au murit şi 30 au fost rănite într-o busculadă şi tiruri survenite în timpul unei noi distribuiri de ajutor alimentar, în Gaza

Share

Cinci persoane au murit şi 30 au fost rănite sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, în oraşul Gaza, într-o busculadă şi tiruri survenite în timpul unei noi distribuiri de ajutor alimentar, care a degenerat, informează AFP.

Această nouă dramă s-a produs în timp ce mii de persoane aşteptau sosirea a circa 15 camioane cu făină şi alte produse alimentare, potrivit Semilunii Roşii, la un giratoriu care a mai fost scena unor incidente în ultimele săptămâni.

Potrivit Semilunii Roşii, trei persoane au decedat în urma unor focuri de armă.

Potrivit martorilor, membri ai „comitetelor populare de protecţie”, însărcinate cu supervizarea distribuirii de ajutoare, au tras în aer, în timp ce în busculadă şi confuzie camioanele dădeau peste oameni.

Sistemul de sănătate „abia mai supraviețuiește” în Gaza. 10 dintre cele 36 de spitale funcționează parțial

Sistemul de sănătate „abia mai supraviețuiește”, în timp ce Biroul ONU de Coordonarea Acţiunilor Umanitare (OCHA) solicită încetarea restricțiilor privind ajutoarele în Gaza.

Martori evocă de asemenea tiruri ale unor tancuri israeliene poziţionate la câteva sute de metri, fără a preciza direcţia lor.

Victimele au fost transportate la spitalul Baptiste din Gaza.

În Gaza, ameninţată de foamete, mai multe distribuiri de produse alimentare au degenerat în ultimele săptămâni.

Luni, şase persoane au murit în busculade în timp ce încercau să recupereze colete paraşutate, potrivit guvernului mişcării islamiste Hamas.

Lovituri directe asupra a peste 200 de școli, în Gaza. Peste 600.00 de elevi frecventau cursurile înainte de 7 octombrie

Bombardamentele intense ale Israelului asupra Fâșiei Gaza, ca răspuns la atacurile teroriste conduse de Hamas în Israel, au inclus „lovituri directe” asupra a 212 școli din enclavă, a arată o analiză recent ONU.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat un nou bilanţ de 32.705 de persoane ucise în Fâşia Gaza de la declanşarea războiului între Israel şi mişcarea islamistă, în urma unui atac fără precedent al unor comandouri Hamas pe teritoriul israelian.

Israelul a declanşat o ofensivă în Gaza după ce teroriştii au ucis 1200 de oameni, majoritatea civili israelieni, şi au luat 253 de ostatici, din care o parte se află încă în mâinile Hamas şi ale altor grupări.

The post Cinci persoane au murit şi 30 au fost rănite într-o busculadă şi tiruri survenite în timpul unei noi distribuiri de ajutor alimentar, în Gaza appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri