Medicul și scriitorul Florin Chirculescu este invitatul lunii februarie la „Dialoguri fără mască”, proiect inițiat de Teatrul Nottara în toamna anului 2022. Întâlnirea va avea loc miercuri, pe 15 februarie, de la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara, iar tema este „Literatură și chirurgie. Între certitudini și necunoscut”.

Romancier și chirurg, Florin Chirculescu este unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani, cel mai bine vândut autor român al Editurii Nemira la Târgul Gaudeamus din decembrie 2022, cu romanul „Solomonarul”. Deținător al unui premiu pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow, în 1995, și scriitor care primește de-a lungul anilor numeroase distincții literare, Florin Chirculescu a scris mulți ani literatură SF, sub pseudonimul Sebastian A. Corn. De profesie chirurg, medic la Spitalul Universitar de Urgență din București, Florin Chirculescu este o personalitate fascinantă prin anvergura culturală și științifică.

Vă propunem o întâlnire fabuloasă, cu două personaje într-unul singur: un chirurg care, atunci când ajunge acasă, devine scriitor și care crede că și prin literatură și prin chirurgie te lupți cu moartea. „Dacă nu scriu, mi-e rău fizic. Nu-mi găsesc locul. Şi mai e ceva. Un medic e sclavul întâmplărilor. E sclavul lucrurilor pe care le găseşte în plagă. E sclavul simptomatologiei. În scris nu mai sunt sclav. Când scriu, creez, sunt liber” – Florin Chirculescu.

Vom vorbi despre literatură, despre romanul de mare succes „Solomonarul”, proaspăt publicat la Editura Nemira, o poveste despre un Eminescu altfel, care se întâlnește peste timp cu #rezist, vom vorbi și despre frica de moarte şi despre puterea de a trece dincolo de limite. Participanții vor avea ocazia să cumpere un exemplar din „Solomonarul” de la fața locului, primind și autograful autorului.

Dialogul va fi moderat de criticul de teatru Monica Andronescu.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.nottara.ro sau de la agenția teatrului (bd. Magheru nr. 20, sect. 1, București). 

Proiectul „Dialoguri fără mască”, inițiat de Teatrul Nottara, propune o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here