Chirurg: Unde sunt epidemiologii, managerii? În case, ca șoarecii. Dacă operăm, ne contaminăm

Share

Un chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti acuză lipsa echipamentului complet de protecţie, dar şi a protocoalelor pe care trebuie să le urmeze cadrele medicale care intră în sala de operaţii pentru a face intervenţii la pacienţii suspecţi de Covid-19.

„În spital nu este nimeni care este in stare să gestioneze această pandemie . Este stare de urgenţă , pentru cine ????!!! Fiecare face ce vrea muşchiul lui. Unde sunt epidemiologii , cei de la protecţia muncii , managerii , (avem aşa ceva ???). În case ca şoarecii ….. rezolvă problemele prin telefon”, scrie medicul pe Facebook, atrăgând atenţia că situaţia de la Suceava se poate repeta la cel mai mare spital din judeţul Prahova, potrivit News.ro.

Medicul Dan Oprea, chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, postează duminică pe Facebook mesajul primit de la un prieten, conform căruia la unitatea de primiri urgenţe a spitalului a fost adus un pacient venit din Germania, suspect de a fi fost infectat cu virusul SARS-Cov-2, care prezintă simptomele unei litiaze biliare, plus temperatură peste 38 de grade.Conform mesajului primit de medic, alte spitale din judeţ refuză să primească pacientul pentru diverse motive, iar la nivelul SJU din Ploieşti acesta nu a fost testat pentru că nu există aparat pentru a depista rapid dacă bărbatul este infectat sau nu.

În contextul acestui mesaj primit de la cunoştinţa sa, medicul Dan Oprea spune că este de gardă, duminică, la spitalul din Ploieşti şi atrage atenţia asupra faptului că medicii şi restul personalului sanitar sunt expuşi în situaţia în care acest pacient va trebui operat, în condiţiile în care nu se ştie dacă este contaminat, iar echipamentul de protecţie pus la dispoziţie este „incomplet, deci nesigur”.

Postarea medicului Dan Oprea:

Eu sunt de garda astăzi, la Chirurgie-SJU Ploieşti. Am întrebat la sală daca avem echipament de protecţie. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Daca trebuie să operăm, vom fi contaminaţi. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi, sa ne facă un instructaj, măcar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situaţii, ZERO !!!! Avem poliţie şi armată pe străzi , să oblige oamenii să stea în casă şi să încaseze amenzi. În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie. Este stare de urgenţă, pentru cine ????!!! Fiecare face ce vrea muşchiul lui. Unde sunt epidemiologii, cei de la protecţia muncii, managerii, (avem aşa ceva ???). În case ca şoarecii ….. rezolvă problemele prin telefon. Au familii şi au dreptul la sănătate !!!??!!! DAR NOI ??? Avem doar obligaţii ??? Nu avem dreptul la protecţie, la sănătate ????? Se testează 10000 de bucureşteni, pentru că aşa vor unii profesionişti din sănătate, ministerul se delimitează de această acţiune …. este anarhie, sau ce ?? Mai exista instituţii ale statului valide şi apte să acţioneze ??? Exista o strategie, un plan de acţiune articulat şi coerent ???? Sau, Dumnezeu cu mila ?? Cum facem? Ştie cineva?”.

Nu este pentru prima dată când medicul Dan Oprea atrage atenţia asupra unor nereguli în ceea ce priveşte modul în care este condus spitalul judeţean de urgenţă Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Prahova. În anul 2014, Oprean acuza public lipsa unor materiale sanitare şi medicamente, aparatura defectă pusă la dispoziţia medicilor, dar si faptul că în spital există infecţii nosocomiale.

După scandalul stârnit, managerul de la acel moment al unităţii sanitare, Adrian Strâmbeanu, a demisionat, la solicitarea lui Raed Arafat şi a ministrului de resort aflat în funcţie în acel moment. La scurt timp, managerul demisionar a fost angajat la Direcţia de Sănătate Publică Prahova, la compartimentul „Promovarea sănătăţii”.

Ultimile Stiri

Alte Stiri