CFR Călători: Trenurile vor avea întârzieri, din cauza restricţiilor de viteză impuse de vremea caniculară

Share

Trenurile vor înregistra întârzieri în circulaţie, deoarece compania CFR SA, managerul infrastructurii feroviare, a aplicat restricţii de viteză ca urmare a fenomenelor meteo extreme de caniculă şi disconfort termic accentuat, care se înregistrează pe toate secţiile feroviare, informează joi CFR Călători.

„Această măsură aplicată de managerul infrastructurii este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi este luată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România. Reamintim că în zilele cu temperaturi exterioare caniculare (de multe ori chiar şi de peste 50 – 55 de grade C la soare), care se înregistrează la nivelul şinei şi cutiei materialului rulant, instalaţiile de climatizare riscă să nu mai poată asigura răcirea şi să funcţioneze în regim de ventilaţie”, susţine compania de transport călători.

CFR Călători recomandă pasagerilor să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicaţia necesară afecţiunilor pe care le au, în caz de nevoie, să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

sursa Agerpres

The post CFR Călători: Trenurile vor avea întârzieri, din cauza restricţiilor de viteză impuse de vremea caniculară appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri