Cercetătorii de la Oncogen, la un pas de crearea unui vaccin împotriva COVID-19: Lipsa unui aparat sabotează această realizare uriașă

Share

Cercetătorii timișoreni de la Oncogen se află la un pas de crearea unui vaccin împotriva COVID-19, lipsa unui aparat sabotează această realizare uriașă, anunță profesorul Virgil Păunescu, șeful instituției.

”Acum câteva săptămâni echipa noastră de la OncoGen a publicat o nouă tehnologie pentru crearea unui vaccin împotriva COVID-19; o realizare spectaculoasă, recunoscută ca atare de alte colective de cercetare din țară și din străinătate.
AM FI AVUT DEJA VACCINUL și primele rezultate pe care toată lumea le așteaptă, dar ne lipsește un aparat. Unul singur. Acest aparat făcea parte dintr-un proiect (care fusese practic câștigat) de 20 de milioane de Euro, dar care a fost sabotat de fostele conduceri ale Spitalului Județean și UMFT”, scrie pe facebook profesorul Virgil Păunescu.

Textul integral despre stadiul vaccinului împotriva COVID-19:

Unde este vaccinul?
Acum câteva săptămâni echipa noastră de la OncoGen a publicat o nouă tehnologie pentru crearea unui vaccin împotriva COVID-19; o realizare spectaculoasă, recunoscută ca atare de alte colective de cercetare din țară și din străinătate.
AM FI AVUT DEJA VACCINUL și primele rezultate pe care toată lumea le așteaptă, dar ne lipsește un aparat. Unul singur. Acest aparat făcea parte dintr-un proiect (care fusese practic câștigat) de 20 de milioane de Euro, dar care a fost sabotat de fostele conduceri ale Spitalului Județean și UMFT. Asta ne ține în loc. Invidia ne tine în loc.
Reaua-voință ne ține în loc.
Faptul că această realizare nu este doar a centrului OncoGen, ci a României, a românilor pare să nu conteze, aproape că deranjează anumite persoane sau grupuri. Îi înțeleg pe cei care pun întrebări sincere, pentru că până acum 5-6 ani în România nu au existat condiții pentru a face astfel de cercetări. Nu-i pot înțelege însă pe cei care sunt supărați și chiar revoltați că un colectiv din România a îndrăznit să vină cu o propunere concretă de prevenție pentru infecția cu COVID-19. Cei mai multi dintre dumneavoastră nu veți ști niciodată ce eforturi uriașe a depus colectivul nostru de la OncoGen în ultimii ani pentru a obține astfel de rezultate.
Între timp așteptăm sosirea din Germania a elementelor care ne lipsesc pentru a începe procedurile de validare a vaccinului”.

Ultimile Stiri

Alte Stiri