First News

Cel puţin 11 morţi și 50 de răniți într-un triplu atac rusesc asupra oraşului ucrainean Cernigău

Cel puţin 11 persoane au fost ucise şi alte 50 au fost rănite miercuri dimineaţă într-un triplu atac rusesc asupra oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei, potrivit politicianului Oleksiy Kuleba, citat de UkraineWorld. O operațiune de salvare este în desfășurare.

Din cauza celor trei lovituri cu rachete rusești în centrul orașului, o clădire cu opt etaje a fost distrusă, alte patru clădiri înalte, un spital, o instituție de învățământ superior și zeci de mașini au fost avariate.

Peste 50 de persoane au fost rănite, inclusiv trei copii, iar 11 au murit. Există oameni despre care se crede că sunt prinși sub dărâmături.

La ora locală 09:03 (07:03 GMT), „în oraş s-au produs trei explozii„, a declarat primarul la televiziune. A fost o „lovitură directă asupra unei clădiri de infrastructură socială„, a declarat primarul Aleksandr Lomako pe Telegram.

#Russia hit three missiles almost in the center of #Chernihiv. There are dead and many wounded among civilians – the head of regional military administration Chaus. pic.twitter.com/9U2CUK5Dkk

— NEXTA (@nexta_tv) April 17, 2024

Guvernatorul regiunii omonime, cu capitala la Cernigău, a declarat că atacul a lovit aproape centrul oraşului, raportând „morţi în rândul civililor” şi „numeroşi răniţi”.

Images of the aftermath of the strike on #Chernihiv

At the moment it is known about 20 injured and 10 dead. There are people under the rubble, a rescue operation is underway. pic.twitter.com/7NhV8mZoA8

— NEXTA (@nexta_tv) April 17, 2024

O operațiune de salvare este în desfășurare în orașul Cernigău.

#Chernihiv. Emergency services are eliminating the consequences of the #Russian missile attacks on the city.

11 dead, and 22 injured are reported as of now. People are remaining under the rubble.

Source: The State Emergency Service
of #Ukraine pic.twitter.com/2CnnyymNOa

— UkraineWorld (@ukraine_world) April 17, 2024

Unul dintre cele mai vechi oraşe din Ucraina, fondat în urmă cu peste 1.000 de ani, Cernigău, care avea aproape 300.000 de locuitori înainte de invazia rusă lansată în urmă cu peste doi ani, se află la circa 60 de kilometri de graniţa cu Belarus, aliatul Rusiei.

Rusia bombardează zilnic oraşele ucrainene folosind rachete şi drone explozive.

În condiţiile în care ajutorul militar occidental se epuizează şi soseşte cu întârziere, Ucraina se confruntă cu o lipsă tot mai mare de mijloace de apărare aeriană pentru a intercepta aceste dispozitive.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că armata sa nu a reuşit să prevină tripla lovitură rusă asupra oraşului Cernigău, în lipsa mijloacelor de apărare aeriană ca urmare a epuizării ajutorului militar occidental.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit suficient echipament de apărare aeriană şi dacă hotărârea lumii de a rezista terorii ruse ar fi fost suficientă„, a deplâns Zelenski pe reţelele sociale.

CITEȘTE ȘI: Volodimir Zelenski spune că Ucraina a rămas fără rachete și nu a putut contracara un atac rusesc asupra centralei de la Trîpillia. ”Israelul le-a arătat forțelor iraniene că nu a fost singur”

The post Cel puţin 11 morţi și 50 de răniți într-un triplu atac rusesc asupra oraşului ucrainean Cernigău appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version