Cât ne costă creşterea unui animal de companie

Share

Să crești un animal de companie este pură bucurie, dar vine la pachet și cu multe responsabilități. În afară de dragoste, timp și răbdare, e nevoie de vizite la medicul veterinar, vaccinuri, deparazitare și o alimentație adecvată. Toate costă, și nu sunt deloc ieftine.

Jurnaliștii de la Panorama.ro au făcut o analiză pe această temă și au aflat că în Europa sunt aproximativ 340 de milioane de animale de companie, dintre care 127 de milioane de pisici și 104 milioane de câini. Restul sunt păsări, iepuri sau alte mamifere mici.

Pentru hrana acestor animale, numai în 2022, s-au cheltuit aproape 30 de miliarde de euro. În creștere cu aproape 2 miliarde față de 2021.

În România, trăiesc aproximativ 4,3 milioane de pisici, clasamentul european fiind condus de Rusia cu peste 23 de milioane de pisici. Tot în Rusia trăiesc și cei mai mulți câini – peste 17 milioane.

România este abia pe locul 9 cu peste 4 milioane de câini.

Dragostea neprețuită a iubitorilor de animale a crescut piața serviciilor veterinare cu 56% din 2013 până în 2022.

Numărul cabinetelor veterinare a crescut spectaculos, la fel și prețurile serviciilor.

Costul unui vaccin variază în funcție de tipul de ser, dar și de cabinet, între 50 și 150 de lei. Tarifele de microcipare pornesc de la 60 de lei și pot ajunge la 150 de lei.

Deparazitarea internă pentru pisici poate costă de la 6 la 40 de lei. Iar cea externă de la 15 la 150 de lei.

În cazul animalelor de talie mare, deparazitarea costă mai mult.

Sterilizare pisicilor pornește de la 350 de lei și poate ajunge la 700 de lei. Iar pentru câini poate ajunge și la 1.500 de lei.

The post Cât ne costă creşterea unui animal de companie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri