Cântărețul nigerian Adekunle Gold vorbeşte pentru prima dată despre boala celulelor secerătoare

Share

Cântărețul nigerian Adekunle Gold a devenit celebru pe plan internațional când albumul său de debut „Gold” a ajuns pe locul șapte în Billboard World Charts. De atunci, artistul în vârstă de 37 de ani a lansat alte patru albume, acumulând sute de milioane de difuzări în întreaga lume, relatează CNN.

Cu toate acestea, în spatele scenei, el s-a luptat în liniște cu boala celulelor secerătoare, o afecțiune ereditară a sângelui care duce la formarea anormală a globulelor roșii, provocând dureri severe, anemie și complicații care pot pune viața în pericol. Afectează copiii care moștenesc două copii ale genei celulelor secerătoare, câte una de la fiecare părinte.

Boala este cea mai răspândită în Africa, care reprezintă 66% din cazurile din întreaga lume, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Nigeria suportă cea mai mare povară, unde până la 150.000 de copii se nasc anual cu anemie falciformă – cei mai mulți din toate țările.

Adekunle Gold a scris pentru prima dată despre necazurile sale cu boala celulelor secerătoare în 2022, în piesa „5 Star”. Acum, el anunță înființarea Fundației Adekunle Gold, care se va concentra pe abordarea nevoilor copiilor care se luptă cu boala celulelor secerătoare pe continentul african.

Recent, cântărețul a stat de vorbă cu Larry Madowo de la CNN pentru primul său interviu despre viața cu celule secerătoare.

Adekunle Gold: Doar vorbind despre asta pe rețelele de socializare, mi-am dat seama că o mulțime de oameni sunt ignoranți în această privință. Este ceva ce am moștenit, iar voi mă trollați pentru asta. Deci, îți dai seama că oamenii nici măcar nu știu aceste lucruri. Vreau doar ca mai mulți oameni să fie conștienți.

The post Cântărețul nigerian Adekunle Gold vorbeşte pentru prima dată despre boala celulelor secerătoare appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri