Camera Deputaţilor: Biroul permanent a aprobat sancţionarea lui Dan Vîlceanu cu tăierea indemnizaţiei cu 50% pe şase luni

Share

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, propunerea Comisiei juridice de penalizare a lui Dan Vîlceanu cu sancţiunea maximă de reducere cu 50% a indemnizaţiei pe o perioadă şase luni şi limitarea timp de trei luni la 10 secunde a luărilor de cuvânt în cadrul plenului.

„Sancţiunea se aplică de azi. Această sancţiune a fost dictată din cauza comportamentului violent avut de Dan Vîlceanu, deputat neafiliat, faţă de colegul nostru Florin Roman, deputat PNL, la şedinţa de săptămâna trecută a Camerei Deputaţilor”, a afirmat liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

El a menţionat că a fost mereu „împotriva manifestărilor violente în activitatea parlamentară, fie că sunt de natură fizică sau de natură verbală”.

„Grupul parlamentar al deputaţilor PNL a dezavuat în permanenţă comportamentul violent, sens în care a iniţiat toate proiectele de modificare a regulamentelor, împreună cu partenerii de coaliţie, prin care sunt înăsprite sancţiunile aplicate pentru comportament inadecvat în exercitarea calităţii de parlamentar. Vom continua să propunem înăsprirea regulamentelor până când vom exclude orice formă de violenţă din comportamentul parlamentarilor”, a scris Andronache, luni, pe Facebook.

Deputaţii Florin Roman şi Dan Vîlceanu au avut o altercaţie, marţea trecută, în plenul Camerei Deputaţilor şi în afara sălii de şedinţă. Roman a afirmat că a fost agresat fizic „cu o lovitură cu genunchiul în zona nasului” şi a anunţat că va depune plângere penală.

Camera Deputaţilor a făcut publice imagini cu conflictul dintre cei doi deputaţi.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam că voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproşat deputatului neafiliat Dan Vîlceanu încălcarea regulamentului prin prezenţa lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la Parlament era să afle câţi primari au plecat la Călăraşi. A urmat o altercaţie verbală, după care am fost bruscat fizic spre ieşirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului”, relata Florin Roman.

El a fost la Institutul de Medicină Legală pentru a obţine un certificat care să ateste că a fost rănit.

Tot marţea trecută, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis să propună Biroului permanent sancţionarea lui Vîlceanu cu tăierea indemnizaţiei cu 50% timp de şase luni şi diminuarea la 10 secunde a timpului de luare de cuvânt în plen, pe o perioadă de trei luni.

sursa Agerpres

The post Camera Deputaţilor: Biroul permanent a aprobat sancţionarea lui Dan Vîlceanu cu tăierea indemnizaţiei cu 50% pe şase luni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri