First News

Căldură sufocantă în centrul și estul Europei. Elveția se confruntă cu inundații istorice, iar un oraș din Mexic a fost lovit de furtuna tropicală Alberto

Mai multe regiuni din Europa Centrală și de Est sunt sub Cod roșu de caniculă. Asta în timp ce țări ca Elveția, se confruntă cu inundații istorice. Trei persoane sunt date dispărute în Alpii elvețieni și sute de locuințe au fost deja evacuate din sud-vestul „țării cantoanelor”.

40 de grade la umbră în Bosnia Herzegovina. O căldură insuportabilă chiar și pentru locuitorii acestei regiuni din Balcani obișnuiți cu verile toride.

Liniile de urgență au luat foc pentru că oamenii, cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii, sună într-una.

Meteorologii au emis coduri roșii de caniculă în mai multe regiuni ale țărilor din Europa Centrală și de Est. Sub Cod roșu este și sud-estul Italiei.

În Elveția însă, în cantoanele din sud-vest, din cauza inundațiilor, mai multe localități au fost deja evacuate. Ploile persistente, topirea zăpezii și solul saturat au dus la inundații semnificative în cantonul elvețian Valais.

Furtuna tropicală Alberto, care a lovit orașul Monterrey din nordul Mexicului, a provocat o alunecare de teren, care a fost surprinsă de un operator amator.

The post Căldură sufocantă în centrul și estul Europei. Elveția se confruntă cu inundații istorice, iar un oraș din Mexic a fost lovit de furtuna tropicală Alberto appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version