First News

”Bunicul” Putin se compară cu Iisus. Liderul de la Kremlin transmite și mesaje referitoare la islam, iudaism și budism

Președintele rus Vladimir Putin pare că a pierdut total contactul cu realitatea. Recent el chiar s-a comparat cu… Iisus.

Vladimir Putin a provocat controverse când s-a comparat cu Iisus în timp ce citea din Biblie la deschiderea unor centre pentru copii lângă Moscova. Într-o convorbire video cu copiii, Putin a vorbit despre importanța formării viziunii asupra lumii a tinerilor ruși și despre misiunea sa de a proteja valorile „tradiționale”.

Președintele rus s-a prezentat adesea ca un apărător al credinței creștine în fața Occidentului „satanic”. El a comparat propria sa misiune cu cea a lui Iisus și a discutat despre Petru și Andrei, doi pescari care au răspândit cuvântul lui Dumnezeu.

Vă amintiți cum a venit Iisus în Galileea și i-a văzut pe pescari lângă Marea Galileii?”. „Unul prindea pește, altul își aranja plasa. Și El le-a spus: Nu, nu, nu: ‘Urmați-Mă și vă voi face pescari de oameni, pescari de suflete omenești. Ei au devenit evangheliștii Lui, elevii Lui. Acest lucru a fost foarte important într-o perioadă în care religiile lumii se dezvoltau… dar nu este mai puțin actual acum, când trebuie să ne apărăm valorile tradiționale, cultura, tradițiile și istoria noastră. Acest lucru este foarte important pentru viitorul țării.„, le-a spus Putin copiilor.

Putin pare că este descătușat în noul mandat și așa cum a anunțat va duce până la capăt transformarea societății ruse. Ce înseamnă asta? Mai mult control, mai multa propagandă, 0 libertate. Putin reia aceste linii de propagandă folosind religia în acest sens.

Încă o dată, el a accentuat necesitatea apărării valorilor tradiționale și a culturii rusești în fața influenței străine. Cu toate acestea, el a subliniat că mesajul său nu a fost exclusiv creștin, făcând referire și la islam, iudaism și budism, celelalte „religii tradiționale” ale țării.

CITEȘTE ȘI: Ar putea fi canonizat Navalnîi? Ce argumente aduce un preot rus alungat de regimul Putin

Aceste declarații au stârnit reacții puternice în rândul publicului, alimentând dezbateri despre rolul religiei în politică și societatea contemporană.

Imaginea de bun creștin, de bunic care spune povețe copiilor este profund falsă. Este același Puțin pe care îl știm, cel care și-a trimis soldații în Ucraina și care amenință aproape săptămânal.

După ce Finlanda a devenit, anul acesta, cea mai nouă membră a NATO, preşedintele rus Vladimir Putin a amenințat recent că va staționa din nou trupe în apropierea graniței cu această ţară.

Așadar, Putin rămâne Putin și chiar mai mult de atât. Îl vedem de câțiva ani pe adevăratul Putin: violent, dictator, egocentrist și revanșard. Și asta, până la urmă, este Rusia pe care el și-o dorește.

The post ”Bunicul” Putin se compară cu Iisus. Liderul de la Kremlin transmite și mesaje referitoare la islam, iudaism și budism appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version