Speranțe pentru bolnavii de cancer vin de la producătorii farma specializați pe biotehnologii.

BioNTech şi Regeneron şi-au extins activitatea asupra unui medicament pentru cancer pulmonar, au anunţat cele două companii marţi, informează agenţia DPA.

BioNTech a declarat că şi-a extins colaborarea strategică cu Regeneron pentru a dezvolta candidatul BNT116 al platformei FixVac a companiei, în combinaţie cu Libtayo (Cemiplimab), un inhibitor PD-1, în cancerul pulmonar nonmicrocelular (NSCLC) în stadiu avansat.

În conformitate cu termenii acordului, companiile intenţionează să desfăşoare în comun studii clinice pentru a evalua această combinaţie asupra unor populaţii diferite de pacienţi cu NSCLC în stadiu avansat.

Companiile intenţionează să dezvolte colaborarea începând cu faza 1/2 a studiilor clinice în cadrul tratamentului de primă linie în NSCLC în stadiu avansat.

Abdulrazak Gurnah este laureatul Premiului Nobel pentru literatură 2021

În conformitate cu termenii acordului, BioNTech şi Regeneron vor împărţi în mod egal costurile de dezvoltare în cadrul studiilor clinice, scrie Agerpres.

În plus, în baza unui acord separat, BioNTech intenţionează să conducă şi să susţină financiar un studiu clinic de fază 1 (LuCa-MERIT-1) pentru evaluarea combinaţiei dintre BNT116 şi Libtayo pe subpopulaţii ulterioare cu NSCLC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here