First News

Bilanţul negru al cutremurului din Japonia, din prima zi a acestui an, a depăşit 100 de morţi. Iar 200 de persoane nu au fost încă găsite

Mai multe comunităţi au fost izolate de restul lumii după ce drumurile de acces au fost distruse. De aceea, elicoptere ale armatei au fost trimise pentru a evacua zeci de oameni din vestul Japoniei.

Forțele armate japoneze au reușit să ajungă într-un sat din prefectura Ishikawa, din vestul Japoniei, pentru a prelua zeci de oameni în vârstă. Aceștia au fost transportați cu elicopterele în regiuni mai sigure.

În altă regiune afectată de seism, unii oameni au ales să doarmă în mașini, de teama unor replici ale cutremurului.

Replicile continuă să se simtă. Am decis să stăm în maşină şi nu în casă, pentru că putem pleca imediat în cazul în care apare un alt cutremur puternic.

Premierul nipon a făcut apel la acordarea unei atenții sporite centrelor unde sunt duse persoanele evacuate.

Fumio Kishida, premierul Japoniei: Prefectura Ishikawa a anunţat la ora 10.00 că bilanţul deceselor este de peste 100 de persoane. Pe măsură ce sunt mai multe persoane evacuate, trebuie să îmbunătăţim condiţiile din centrele de evacuare şi să acordăm îngrijiri oamenilor. Acestea sunt principalele necesităţi.

Într-un oraș devastat de cutremur s-a deschis și un supermarket, pentru prima dată de la cutremur. Așa că oamenii au stat la coadă pentru a-și cumpăra cele necesare.

Nimic deosebit, am cumpărat ce aveam nevoie. Este de ajutor faptul că persoanele care administrează supermarketul au reuşit să deschidă magazinul.

Sunt recunoscător. Chiar dacă sosesc ajutoare, acestea ajung în centrele de evacuare. Nu se dau celor din casele obişnuite.

Cutremurul de magnitudinea 7,6 a lovit regiunile din vestul Japoniei chiar în prima zi a acestui an. Autoritățile au emis și o alertă de tsunami, însă valurile care au lovit țărmurile nipone nu au fost mari.

The post Bilanţul negru al cutremurului din Japonia, din prima zi a acestui an, a depăşit 100 de morţi. Iar 200 de persoane nu au fost încă găsite appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version