Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” a anunţat joi finalizarea lucrărilor de construcţie la noul spital de copii ridicat „exclusiv” din donaţii şi sponsorizări în curtea Spitalului „Marie S. Curie”, transmite Agerpres.
„În 2015 a încolţit ideea unui spital, iar astăzi atingem un moment important, datorită inimilor care au bătut sincron ritmul schimbării: finalizarea lucrărilor de construcţie. Însă drumul nostru nu se opreşte aici”, a afirmat Oana Gheorghiu, fondatoare „Dăruieşte Viaţă”, citată într-un comunicat remis Agerpres.
Carmen Uscatu, şi ea fondatoare a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, a spus că urmează o nouă etapă atât în ceea ce priveşte partea tehnică a noii unităţi medicale, cât şi personalul.
„Încheierea lucrărilor de construcţie pentru spitalul construit împreună şi cu ajutorul donatorilor şi sponsorilor noştri reprezintă dovada că putem să ne transformăm aspiraţiile în realitate. (…) Urmează acum o nouă etapă în acest proiect, atât pe parte tehnică, cât şi pe parte de lucru cu personalul spitalului şi cu autorităţile, pentru că vrem ca noul spital să fie mai mult decât o clădire. Trebuie să fie locul din care bate inima schimbării sistemului sanitar din România. Decembrie este luna potrivită pentru a continua drumul nostru, mai ales că 2022 este primul an în care companiile pot redirecţiona atât din impozitul pe anul curent, cât şi din cel pe anul anterior, în baza Declaraţiei 177”, a afirmat Carmen Uscatu, citată în comunicat.
Iniţiativa a fost susţinută, până în prezent, de peste 350.000 de persoane fizice şi peste 7.000 de companii.
Totodată, activităţile proiectului continuă cu montarea mobilierului, testarea instalaţiilor şi pregătirea procesului de recepţie, care va începe în prima parte a anului viitor.
„Dăruieşte Viaţă”, alături de donatori şi susţinători, îşi propune ca, în următorii ani, să creeze la Spitalul „Marie S. Curie” primul campus medical din ţară şi un centru de referinţă în sud-estul Europei pentru tratarea multidisciplinară a copilului cu boli grave. Proiectul va include atât o a doua clădire nouă, cât şi renovarea şi modernizarea celei actuale”, se precizează în comunicatul de presă.
Asociaţia arată că are în lucru un proiect pilot pentru Departamentul de Radioterapie Pediatrică (primul dintr-un spital de stat), pe care îl va propune autorităţilor pentru a identifica cele mai bune soluţii de furnizare de servicii medicale la standarde occidentale în spitalele publice, punând pacientul în centru şi asigurând performanţă şi respect pentru personalul medical.