Armata română își modernizează apărarea antiaeriană cu tunuri de 35 de milimetri, foarte performante împotriva roiurilor de drone

Share

Armata română își modernizează sistemele de apărare antiaeriană cu rază scurtă. Compania germană Rainmetall a anunțat că a primit de la Ministerul apărării de la București un contract de aproape 330 de milioane de euro.

Armata va primi, în următorii ani, mai multe sisteme cu tunuri de 35 de milimetri, foarte performante, inclusiv împotriva roiurilor de drone.

În următorii 3 ani, armata română va primi 4 sisteme antiaeriene produse de Rheinmetall. Acestea au în total 24 de tunuri duble de 35 de mm Oerlikon care sunt legate la mai multe radare și au unități centralizate de conducere a focului. Un sistem poate angaja patru ținte simultan, iar tunurile pot trage 1100 de cartușe pe minut și au o rază efectivă de 4 km.

Armata română are în dotare tunuri de 35 de mm Oerlikon de mai multă vreme. În 2017, aceste tunuri antiaeriene au fost trimise în Polonia, unde militarii români fac parte din grupul de lupta al NATO, alături de americani, britanici și croați.

Ulterior, Ministerul Apărării a trimis în Polonia sistemele Gepard, șenilate blindate, care au tot tunuri de 35 de mm Oerlikon, însă sunt dotate și cu radare performanțe.

România are în permanență în Polonia mai multe sisteme antiaeriene Gepard și în jur de 100 de militari. Aceștia se schimbă la fiecare șase luni.

The post Armata română își modernizează apărarea antiaeriană cu tunuri de 35 de milimetri, foarte performante împotriva roiurilor de drone appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri