Armata israeliană își continuă ofensiva. Situație umanitară catastrofală în Gaza

Share

Lupte intense au loc în Fâşia Gaza. Vă avertizăm, urmează informaţii şi imagini cu un puternic impact emoţional! Potrivit serviciilor medicale din Gaza, 210 palestinieni şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore. Aproape toţi cei 2,3 milioane de locuitori din Fâşie au fost siliţi să-şi abandoneze locuinţele. Mulţi dintre ei sunt nevoiţi să se refugieze din nou, după ce aviaţia israeliană a început să bombardeze şi în sud, la Rafah.

Armata israeliană şi-a intensificat bombardamentele în zona centrală a Fâşiei Gaza, după ce premierul Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista pauză în atacurile contra Hamas.

Palestinienii își plâng rudele și prietenii pieriți în bombardamente. Au murit peste 20.000 de locuitori din Gaza în acest război care durează de 11 săptămâni.

Israelul este decis să distrugă Hamas, în ciuda apelurilor internaționale pentru o încetare a focului.

Eylon Levy, purtător de cuvânt al guvernului israelian: Când avem operaţiuni într-o zonă de război foarte complicată, o zonă care, vă reamintesc, este o provocare de contraterorism unică pe care nu a întâmpinat-o nicio armată în istoria lumii, este inevitabil să nu apară şi erori.

Israelul a precizat că face tot posibilul să evite pierderile de vieți omenești.

Doar 20% din spitalele din Gaza mai sunt funcționale dar sunt supraaglomerate a anunțat conducătorul misiunii Organizației Mondiale a Sănătății.

Israelul a anunțat că 160 de militari din Tsahal și-au pierdut viața.

The post Armata israeliană își continuă ofensiva. Situație umanitară catastrofală în Gaza appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri