First News

Ambasadorul Reuven Azar, la TVR Info: Rafah este o zonă crucială. Mai sunt aproximativ 10 mii de luptători Hamas în Fâșia Gaza

Armata israeliană a reușit să elimine cea mai mare parte a teroriștilor Hamas din Gaza, însă au mai rămas aproape 10 mii de luptători care ar trebui lichidați. Cei mai mulți sunt concentrați în Rafah, zonă crucială din punct de vedere strategic, a explicat, la emisiunea Prim Plan, de pe TVR Info, Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar.

Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România: Rafah este o zonă crucială din punct de vedere strategic. Este zona de graniță cu Egiptul. Acolo erau și sunt sute de tuneluri. Prin care treceau ilegal armament, material de construcții, explozibil, rachete. Noi trebuie să preluăm controlul acestei zone. Dacă nu, Hamas se va regrupa, se va reînarma. Trebuie să prevenim regruparea. Israel va acționa conform legislației internationale. Vom avea grijă de populație.

Obiectivul armatei israeliene este eliminarea totală a teroriștilor Hamas, a explicat Excelența sa.

Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România: Conform estimărilor noastre, mai sunt aproximativ 10 mii de luptători Hamas în Fâșia Gaza, majoritatea concentrați în Rafah. Am reușit să rupem structura militară a întregii armate din Gaza. Sunt 25 de batalioane, am distrus 18-19. Trebuie să le distrugem și pe celelalte.

Operațiunea va contina până când organizația Hamas va fi înfrântă, a dat asigurări ambasadorul.

The post Ambasadorul Reuven Azar, la TVR Info: Rafah este o zonă crucială. Mai sunt aproximativ 10 mii de luptători Hamas în Fâșia Gaza appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version