Alte 8 confirmări de norovirus în ancheta epidemiologică de la Colegiul Național Loga din Timișoara

Share

Este vorba despre cele opt probe de scaun trimise de medicii de la Spitalul de Copii din Timișoara, în week-end-ul trecut, către Institutul Cantacuzino din București. 

Probele prelevate de la elevii care mai erau internați la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara au fost trimise, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică (DSP), la București, pentru analiză, iar rezultatele au arătat prezența norovisrusului, în toate cazurile.

Acum sunt 12 cazuri confirmate de norovirus.

Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare în privința sursei de infectare, însă din discuțiile pe care conducerea școlii le-a avut cu elevii și cu părinții, este posibil ca totul să fi pornit de la un caz, un copil bolnav care s-a simțit rău, ar fi fugit la baie și nu ar mai fi ajuns la timp, astfel că a vomitat pe holul școlii. Locul a fost curățat și igienizat imediat, însă este foarte probabil ca niște copii să fi călcat în câțiva stropi pentru ca virusul să se fi împrăștiat în școală.

Apoi, în weekendul următor au fost câțiva elevi care s-au simțit rău, dar pentru că starea lor s-a ameliorat până luni, copiii s-au dus la școală, neștiind că este posibil ca ei să fie contagioși.

100 de copii și profesori din cadrul Colegiului s-au îmbolnăvit, în cele din urmă. Elevii au revenit în bănci în această săptămână.

The post Alte 8 confirmări de norovirus în ancheta epidemiologică de la Colegiul Național Loga din Timișoara appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri