Alpii francezi: Trei turiști au murit după ce au riscat prea mult

Share

Trei turiști au murit în Alpii francezi pentru că s-au aventurat în afară pârtiilor de schi și a traseelor de drumeție. Două dintre victime au fost prinse de o avalanșă provocată de un alt grup de schiori.

O femeie și fiul său făceau parte dintr-un grup care s-a aventurat în afară pârtiilor. Erau însoțiți de un instructor de schi. La un moment dat, la peste 2400 de metri altitudine în masivul Mont Blanc, au fost surprinși de avalanșă.

Valul de zăpadă de aproape 400 de metri lățime a fost provocat, spun autoritățile, de un alt grup de schiori aflați mai sus. Deși a fost și el acoperit de avalanșă, instructorul era bine echipat și avea localizator – așa că a fost salvat. Femeia de 54 de ani și fiul ei de 22 însă, nu.

Jean-Marc Peillex, primarul din Saint-Gervais-les-Bains: Monitorul de schi le-a permis să schieze off-piste fără echipament. E ca și cum am spune ”nu e nevoie de căști de protecție”.

Jean-Charles Poltron, administratorul unui domeniu schiabil: Pârtiile sunt bine întreținute, dar în afară lor zăpada e instabilă. E greu de știut unde ține și unde nu. Solul nu a înghețat și stratul de zăpadă nu s-a compactat, e periculos. 

Serviciile Eurostar din Londra anulate din cauza inundării tunelului sub Tamisa

Serviciile Eurostar din Londra au fost anulate „până la sfârşitul zilei” după ce ploile abundente au dus la inundarea unor porţiuni ale tunelului de sub Tamisa, ameninţând să strice planurile de Anul Nou ale celor care foloseau serviciile Eurostar pentru a călători în această perioadă, transmite sâmbătă DPA.

Tot în Franța, dar în apropiere de Val d’Isere, un drumeț care s-a abătut de la potecă să vadă mai bine o capră neagră, a murit după ce a căzut 500 de metri în gol.

The post Alpii francezi: Trei turiști au murit după ce au riscat prea mult appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri