Alimentație corectă, exerciții fizice și somn. Românii sunt din ce în ce mai preocupaţi de starea lor de sănătate, arată un studiu

Share

Românii sunt din ce în ce mai preocupaţi de starea lor de sănătate, arată un studiu recent. Vor să aibă mai multă energie, să nu se îmbolnăvească şi să nu aibă probleme de sănătate când vor îmbătrâni. Tinerii, mai ales, apelează la nutriţionişti pentru a-şi corecta greşelile alimentare care favorizează mai multe afecţiuni.

Cu aplicaţii pe telefon care ne monitorizează starea de sănătate, caloriile consumate sau numărul de pași făcuți, credem de multe ori că e suficient să păstrăm un stil de viață sănatos.

Din datele obținute de o asociație din Capitală, rezultă că 85% dintre cei care au răspuns întrebărilor consideră că alimentaţia sănătoasă ar putea să îi ajute să își îmbunătăţească starea de sănătate pe termen lung. Pe locul 2 sunt exerciţiile fizice şi pe locul 3 somnul.

Oana Voicu, preşedinte Asociaţia Credu: Concluzia a fost că oamenii cam știu ce trebuie făcut, că trebuie să fie atenți la alimentație, la mișcare, la un număr suficient de ore de dormit. Știm ce trebuie să facem, dar nu și aplicăm. Oamenii refuză să credă că sănătatea lor e deficitară și, prin urmare, fac prea puține.

Cei mai mulți iau decizia să își schimbe stilul de viață atunci când suferă de probleme de sănătate. Dar nutriţioniştii spun că, în ultima vreme, din ce în ce mai mulți tineri aplează la specialiști pentru a-şi corecta stilul de viață.

Adina Rusu, nutriționist: Persoane care abia au început facultatea, persoane foarte tinere, care poate nu au probleme de sănătate, dar care își doresc să aibă un stil de viață sănătos cât mai devreme. Motivația își spune cuvântul în primele luni. Se stabilesc noi obiceiuri alimentare.

Pe lângă alimentație şi exerciţii fizice, şi somnul este un factor important în a avea un stil de viață sănătos.

Aproape jumătate dintre cei care au răspuns la studiu au declarat că dorm mai mult de 7 ore pe noapte. Ceilalți spun că au tulburări de somn şi că ar dori să se poată odihni mai bine.

The post Alimentație corectă, exerciții fizice și somn. Românii sunt din ce în ce mai preocupaţi de starea lor de sănătate, arată un studiu appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri