Alegeri europarlamentare | Care sunt așteptările românilor din Franța

Share

Libertatea de circulație, libertatea de a studia, acces liber la piața muncii, egalitatea de șanse – cuvintele deviză pentru țara ce îi găzduiește acum sunt și valorile europene pentru care merg astăzi la urne românii din Franța.

Pentru ei, votul la aceste alegeri europarlamentare este tocmai modul în care ne reprezentăm identitatea, într-o fraternitate a valorilor democratice.

Viorel Bucur, antreprenor IT, coach: Aniversarea celor 80 de ani de la debarcarea din Normandia corespunde anul acesta cu un eveniment extraordinar de important – alegerile europene. De ce sunt importante? Pentru cã Uniunea Europeană și Europa de-a lungul timpului ne-au oferit egalitate de șanse, liberul acces la studii, liber acces la piața muncii și în special libera circulație, care, din punct de vedere economic, reprezintă un potențial enorm, atât pentru statele membre, cât în particular pentru România”.

Ruxandra Ionescu, funcționar în domeniul bancar: Votul înseamnă să ne reprezentăm, să reprezentăm identitatea națională, să fim siguri că aceasta este luată în cont, dar înseamnă și alianțe și parteneri, să facem cunoscute aceste valori pe care le avem – valoarea noastră națională. Înseamnă, în același timp, și mai presus de orice pentru mine, alinierea la niște valori de democrație, înlăturarea corupției și de respect al regulilor statului de drept. Cred, sunt absolut convinsă că Europa este una dintre cauzele pentru care lumea cunoaște România în bine. Locuiesc în Franța de peste 25 de ani, am venit aici după terminarea studiilor superioare cu o oportunitate de post. Sunt foarte apropiată de comunitatea română din Franța, lumea, mai ales cea profesională, cu care ne întâlnim adesea, organizăm forumuri de discuții, merg adesea în România, să îmi văd familia și în interes de serviciu. Sunt o pro-europeană convinsă. Cred în această comunitate de idei, de valori spirituale, care a reușit în același timp să păstreze identitățile naționale. Cred că România nu a avut decât de câștigat din momentul intrării în această Uniune. Accesul la această piață de muncă extraordinară, accesul studenților la studii străine, pregătirea cadrelor, medicilor, în conformitate cu aceste tehnici, cele mai bune din lume, ne-au ajutat enorm”.  

The post Alegeri europarlamentare | Care sunt așteptările românilor din Franța appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri