Afganistan: 14 persoane, printre care 3 femei, au fost biciuite pe un stadion de fotbal

Share

Paisprezece persoane au fost biciuite miercuri la ordinul unui tribunal afgan după ce au fost condamnate pentru „infracțiuni contra moralei” și furt, a declarat un oficial provincial, citat de AFP.

Flagelările, aplicate asupra a trei femei și 11 bărbați, sunt primele confirmate de când liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a ordonat judecătorilor, la jumătatea lunii noiembrie, să aplice toate aspectele Sharia, inclusiv pedepsele corporale pentru cele mai grave infracțiuni prevăzute de legea islamică.

Qazi Rafiullah Samim, șeful departamentului de informare și cultură din provincia Logar a declarat pentru AFP că biciurile nu au fost efectuate în mod public. „Numărul maxim de lovituri de bici pe persoană a fost de 39″, a spus el.

Declarația acestuia privind prezența publicului au fost contrazise de un mesaj al Curții Supreme, preluat de Reuters.

„Paisprezece persoane, dintre care trei femei, au fost biciuite în prezența învățaților, a autorităților și a oamenilor … pentru diferite păcate, inclusiv adulter, jaf și alte forme de corupție, pe un stadion de fotbal din Logar (provincia)”, a transmis Curtea Supremă pe Twitter, adăugând că alte două persoane au fost biciuite și în provincia estică Laghman.

Rețelele de socializare sunt inundate de mai bine de un an de videoclipuri și fotografii cu luptători talibani care biciuiesc oameni pe stradă pentru diverse infracțiuni. Există, de asemenea, rapoarte despre biciuiri pentru adulter în zonele rurale după rugăciunile de vineri, dar aceste informații sunt dificil de verificat în mod independent.

Ultimile Stiri

Alte Stiri