Adriana Pistol (INSP): Nu suntem departe de 20 de mii de cazuri pe zi, dacă vom păstra același trend în care nu facem nimic

Share

România este aproape de pragul de 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, mai ales în cazul în care “vom păstra același trend în care nu facem nimic”, a afirmat marți medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, cu referire la respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 – distanțarea fizică, purtarea măștii, vaccinarea.

Depinde de noi, depinde de ce ne dorim și ce facem în fiecare zi, depinde de cât de serioşi suntem în protejarea noastră și a celor din jur, depinde dacă mergem să ne vaccinăm. Dacă vom păstra acelaşi trend în care nu facem nimic, da, nu suntem departe de 20.000 de cazuri pe zi“, a declarat miercuri Adriana Pistol, în cadrul conferinței de presă săptămânale a CNCAV.

Citește și: Experiment: utopia șoarecilor. Predicții sumbre pentru viitorul umanității

În ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție în localitățile cu rata de infectare peste 6 la mia de locuitori, Adriana Pistol a subliniat că masca este utilă: “Masca şi-a dovedit utilitatea. Nu este un mijloc perfect, nu ne-am fi dorit să ajungem aici, mizând pe o populaţie protejată prin vaccin şi nu printr-un lucru de genul ăsta, cum este masca, dar masca va avea o influenţă, chiar dacă nu foarte mare, dar va avea în mod sigur o influenţă asupra evoluţiei bolii. Este doar unul dintre lucrurile care pot să aducă un aport la reducerea numărului de cazuri. Primul, în mod evident, este vaccinarea. Al doilea este distanţarea fizică, evitarea aglomeraţiilor, al treilea: igiena personală.

Ultimile Stiri

Alte Stiri