Administrația Biden și linia roșie pentru Israel. Consiliul de Securitate al ONU a dezbătut situația din Gaza. Algeria a prezentat o rezoluție pentru încetarea imediată a focului

Share

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a dezbătut în spatele ușilor închise situația din Gaza, după ce 45 de palestinieni au murit într-o tabără din Rafah, care a luat foc în urma unei lovituri aeriene israeliene. Algeria a distribuit un proiect de rezoluție pentru încetarea imediată a focului și eliberarea necondiționată a tuturor ostaticilor.

O veste îngrijorătoare a fost confirmată în această noapte în ceea ce privește coridorul maritim pentru asistența umanitară. Debarcaderul temporar construit de armata americană în largul coastei Fâșiei Gaza s-a rupt, din cauza mării agitate. Reparațiile și conectarea pontonului la zona de descărcare vor fi efectuate atunci când condițiile maritime vor permite acest lucru, au indicat oficialii de la Pentagon. Operațiunile ar putea dura peste o săptămână.

Între timp, Casa Albă a anunțat că monitorizează îndeaproape ancheta privind atacul de la Rafah, dar a lăsat de înțeles că nu au fost depășită linia roșie privind sprijinul pentru Israel.

CITEȘTE ȘI: Washingtonul ”nu închide ochii” la victimele de la Rafah, dar îşi menţine sprijinul pentru Israel. Pentagon: „Încă mai credem că ceea ce se întâmplă la Rafah este limitat”

Jurnalist: Președintele a văzut imaginile?

John Kirby, purtător de cuvânt Consiliul Național de Securitate: Nu știu, nu pot spune…

Jurnalist: A fost informat?

John Kirby, purtător de cuvânt Consiliul Național de Securitate: Absolut, a fost ținut la curent pe tot parcursul weekendului. Nu este ceva la care am închis ochii și nici nu a fost ceva ce am ignorat sau neglijat să abordăm cu omologii noștri israelieni, inclusiv în acest weekend, ca urmare a acestei lovituri. Acum ei o investighează. Așa că haideți să îi lăsăm să investigheze și să vedem ce vor găsi. S-a întâmplat pur și simplu. Israelienii vor investiga. Vom fi foarte interesați de ceea ce vor găsi în acea anchetă și vom vedea ce se va întâmpla de acolo.

Consiliul de Securitate al ONU, chemat să ia măsuri

Nicolas de Riviere, ambasadorul Franţei la Naţiunile Unite: Aceste operațiuni israeliene trebuie să înceteze imediat, așa cum a cerut Curtea Internațională de Justiție. În același timp, solicităm, de asemenea, grupurilor armate palestiniene să înceteze atacurile cu rachete asupra Israelului. Consiliul de Securitate trebuie să își îndeplinească mandatul și să ia măsuri acum. Trebuie să permită ONU să își îndeplinească pe deplin rolul în Fâșia Gaza pentru a acoperi nevoile imediate ale populației. Trebuie să le permită palestinienilor să guverneze Fâșia Gaza, care va fi parte integrantă a statului. În caz contrar, vom continua să trecem de la o criză la alta.

Palestinienii au denunţat un „masacru”, iar israelienii au recunoscut un „accident tragic” după atentatul cu bombă de duminică seara dintr-o tabără pentru persoane strămutate la Rafah, soldat cu 45 de morţi şi 249 de răniţi, conform Ministerului Sănătăţii din Gaza.

The post Administrația Biden și linia roșie pentru Israel. Consiliul de Securitate al ONU a dezbătut situația din Gaza. Algeria a prezentat o rezoluție pentru încetarea imediată a focului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri