First News

A murit Dorel Coc de la Colegiul Național ”George Coșbuc”, fost director, parlamentar, consilier local și județean! Orașul Năsăud, în doliu

O veste tristă a venit în această seară (n.r.vineri seară) pentru orașul Năsăud: decesul unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați profesori ai zonei, domnul profesor Dorel Alexandru Coc, la vârsta de 67 de ani (1 februarie 1956 – 21 iulie 2023). Este o pierdere grea pentru Colegiul Național ”George Coșbuc”, liceul de elită al Țării Năsăudului, pe care l-a slujit cu dăruire și credință timp de 42 de ani, dintre care 14 din funcția onorantă dar și responsabilă de director, scrie publicația Mesager24.ro.

Domnul Dorel Alexandru Coc a fost profesorul de filosofie ce a arătat dar a și primit respect la toți cei ce la cunoscut. Însă, mai presus de toate, Dorel Coc a fost om în adevăratul sens al cuvântului, fiind regretat deopotrivă de foștii elevi sau colegi. A instruit cu pasiune și devotament generații de elevi din 1981, având performanțe la nivel național și internațional.

Pe lângă vocația de dascăl, distinsul domn profesor Dorel Alexandru Coc a fost și un reputat politician liberat fiind, rând pe rând, președinte al organizației PNL Năsăud, consilier local, consilier județean și deputat în Parlamentul României.

Dorel Coc, regretat de foștii elevi

Foștii elevi îl comemorează, mulți dintre ei fiind plecați din orașul Năsăud. Un adevărat priveghi virtual se desfășoară pe facebook.

Aceasta este imaginea din inima mea, așa a rămas tânărul și interesantul meu profesor de filozofie, cu cei mai inteligenți ochi din lume. Îi știam iubirile, oscilațiile, se potriveau cu profilul acela de intelectual sofisticat. Într-un oraș mic, un profesor boem poate deveni ridicol, dar cu el nu a fost așa. Lumea l-a adorat, pur și simplu”, scrie jurnalista Rodica Sărmaș Furnea.


Am atâtea amintiri frumoase cu domnul profesor de filosofie Dorel Coc! Mi-a fost profesor chiar în primii ani când a venit la liceul de matematică-fizică ”George Coșbuc”. A ajuns la Năsăud în 1981 imediat după terminarea facultății, eu intrând la liceu în 1983 iar domnia sa mi-a luminat sufletul în toți acei 4 ani din cea mai frumoasă perioadă din viața de învățăcel. Erau vremuri când se strângea șurubul cenzurii comuniste iar dumnealui ne învăța să gândim liber într-o mare obtuză. Ne-a deschis mințile cu orele lui adorabile în care vorbea despre adevăratele valori morale și artistice ale lumii”, scrie și jurnalistul Radu Sîrbu.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Exit mobile version