First News

A fost ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru Ecuador. MAE a transmis o atenționare: să fie evitate deplasările în anumite regiuni, în special în Guayas şi Esmeraldas

Nivelul de alertă de călătorie pentru Ecuador a fost ridicat, iar Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în această ţară să evite deplasările în anumite regiuni, în special în Guayas şi Esmeraldas, şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE.

„Dacă situaţia impune necesitatea efectuării unei deplasări în această ţară, este recomandată încheierea unei asigurări de călătorie şi înregistrarea prezenţei la Ambasada României la Lima, Republica Peru, prin intermediul portalului www.econsulat.ro”, transmite MAE.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet lima.mae.ro, consular-protection.ec.europa.eu şi www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ministerul de Externe este preocupat de deteriorarea situaţiei de securitate din Ecuador şi condamnă cu fermitate valul de violenţă declanşat de grupări criminale.

MAE respinge ferm atacurile la adresa instituţiilor democratice, precum şi orice formă de violenţă, şi îşi exprimă solidaritatea cu poporul ecuadorian.

The post A fost ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru Ecuador. MAE a transmis o atenționare: să fie evitate deplasările în anumite regiuni, în special în Guayas şi Esmeraldas appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version