Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, pus sub acuzare după divulgarea cererii jurnalistei Emilia Șercan privind teza de doctorat a lui Mircea Geoană

Share

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru divulgarea publică a unei cereri de verificare a tezei de doctorat a lui Mircea Geoană, depusă de jurnalista Emilia Șercan. Incidentul a stârnit controverse privind protecția informațiilor de interes public și respectarea drepturilor jurnaliștilor, iar ancheta DNA se concentrează pe potențiala încălcare a legilor referitoare la confidențialitatea documentelor oficiale.

Emilia Șercan spune că dosarul care îl vizează pe directorul Bibliotecii Naționale a fost deschis „după ce în februarie a divulgat pe Facebook faptul că am cerut verificarea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană”.

„Parchetul Tribunalului Bucureşti i-a comunicat azi, oficial, calitatea de inculpat lui Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naţionale, în dosarul deschis pentru divulgare de informaţii secrete sau nedestinate publicităţii, după ce în februarie a divulgat pe Facebook faptul că am cerut verificarea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană. Până astăzi, Adrian Cioroianu a avut calitatea de suspect în acest dosar. Schimbarea de încadrare juridică indică finalizarea cercetării penale şi o potenţială trimitere în judecată”, a scris Emilia Șercan, miercuri, pe Facebook.

Ultimile Stiri

Alte Stiri