O companie americană a instalat în câteva supermarketuri automate de la care se poate cumpăra muniție

Share

Pentru a putea cumpăra arme și muniție este nevoie doar de o fotografie pentru recunoaștere facială, un card de credit și un document de identitate.

Aparatele arată că orice automat de băuturi sau senvișuri. Doar că vând muniție de pistol, pușcă de vânătoare sau carabină. Compania producătoare afirmă că, de fapt, îmbunătățește siguranța unor asemenea tranzacții, care nu se mai fac pe sub mână.

Grant Magers, director American Rounds:Am analizat piața și am zis bun, cum putem să folosim această tehnologie că să creăm un mediu mai bun, păstrând în același timp integritatea celui de-al Doilea Amendament”.

Adică acea controversată prevedere datorită căreia, prin chiar Constituția țării, americanii au voie să dețină arme. Automatul are numai trei cerințe: o fotografie pentru recunoaștere facială, un card de credit și un document de identitate.

Grant Magers, director American Rounds: Susținem cel de-al Doilea Amendament. Deținere de arme legală”.

Numai că exact acest acces liber la arme și muniții este învinovățit pentru nenumărate crime și atacuri, inclusiv cele comise în liceele și facultățile americane. Demersul de a instala automate de muniție este unul extrem de restrâns, în numai trei magazine din statele amerciane Oklahoma, Alabama și Texas – unde populația are o orientare mai degrabă conservatoare.

The post O companie americană a instalat în câteva supermarketuri automate de la care se poate cumpăra muniție appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri