Spectacol caritabil pentru Ioan Ceauşescu, fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România

Share

Mai mulţi interpreţi de muzică populară, printre care se numără Nicolae Furdui Iancu, Cornelia şi Lupu Rednic, Sava Negrean Brudaşcu, au răspuns apelului lansat de un grup de jurnalişti din Târgu Mureş, de a susţine un concert caritabil pentru salvarea colegului lor, Ioan Ceauşescu, fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România, unul dintre puţinele de acest gen din Europa.

Colegul nostru, Ionuţ Ceauşescu, cel care a condus televiziunea TVR Târgu Mureş atâţia ani, care a făcut campanii umanitare, a adus în oraşul nostru, prin festivalul SIMFEST, o mulţime de oameni de valoare, cel care şi-a învăţat colegii să fie profesionişti, verticali, pe care i-a ajutat mereu cu sfaturi bune, are nevoie de noi. Ionuţ a fost diagnosticat în urmă cu un an cu cancer hepatic. A trecut de prima intervenţie chirurgicală, iar acum are nevoie de două intervenţii costisitoare care să îl ajute să rămână alături de noi cât mai mult timp. La sfatul medicului care se ocupă de cazul colegului şi prietenului nostru, Ionuţ Ceauşescu trebuie să ajungă în Turcia, cât mai repede, pentru două şedinţe de radioembolizare transarterială. La spitalul unde este aşteptat, aceste proceduri costă 60.000 de euro. O sumă mare, dar şi inimile noastre sunt mari! Orice ajutor este o cărămidă pusă la baza salvării unui om„, au arătat iniţiatorii spectacolului caritabil.

La acest spectacol caritabil, prezentat de Iuliana Tudor, alături de Nicolae Furdui Iancu, Cornelia şi Lupu Rednic şi Sava Negrean Brudaşcu, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş vor concerta, vineri seara, de la ora 19.00, Leontina Pop, Alexandru Pugna, Dorina Oprea, Mariana Anghel, Maria Butilă, Narcisa şi Teodor Ţogorean, Aurelian Suciu, Doru Marian Ciuban, precum şi Orchestra Ansamblului Profesionist Mureşul, dirijor Zoli Bambo.

Motivul pentru care m-am implicat în această campanie este unul foarte simplu: cred că venim pe lume cu o datorie şi datoria aceasta este, în cea mai mare parte, să ne ajutăm între noi. Mulţi înţeleg lucrul acesta, mulţi o să-l înţeleagă. Ionuţ a fost pentru mine un om foarte important, la momentul în care lucram la TVR, ştirile pe care le făceam trebuiau corectate de dânsul şi, mai tot timpul, îmi dădeam ochii peste cap când mă striga (…). Dar am realizat că, da, mă strigă cu un scop, acela de a-mi îmbunătăţi felul în care scriu, cunoştinţele. El m-a învăţat să tac şi să am foarte multă răbdare. M-a ajutat chiar şi atunci când nu i-am cerut ajutorul. El nu ni l-a cerut acum, dar am decis să ne implicăm. M-aş fi implicat pentru oricine, dar acum participarea mea este emoţionantă, vreau să le mulţumesc tuturor care au răspuns ‘da’ atunci când le-am cerut implicarea în spectacolul caritabil. Îl îmbrăţişez pe Ionuţ, sunt convinsă că lumea va fi alături de el şi va învinge!„, a declarat jurnalista Natalia Lazăr, într-o conferinţă de presă.

Concertul va fi gratuit, iar participanţii pot face donaţii fie la faţa locului, fie în contul bancar RO29BRDE270SV55796152700, deschis pe numele Corina-Maria Ceauşescu.

Nume mari ale scenei româneşti şi-au dat mâna pentru salvarea vieţii unui jurnalist, a soţului meu. Mulţumim! Mulţumim comunităţii, mulţumim donatorilor, care ne-au luat de mână şi-am mers mai departe. Vreau să mulţumesc echipei care a stat lângă noi (…) care, ori de câte ori am căzut, ne-a ajutat să ne ridicăm„, a spus Corina-Maria Ceauşescu, soţia jurnalistului.

Deşi starea de sănătate a lui Ioan Ceauşescu este precară, jurnalistul nu a renunţat la luptă, iar împreună cu soţia sa lucrează la organizarea celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST Târgu Mureş, un festival care militează pentru profesionalism şi pentru libertatea de exprimare a jurnaliştilor şi a creatorilor din media şi promovează, în acelaşi timp, jurnalismul local şi mass-media comunitare. Preluare Agerpres

The post Spectacol caritabil pentru Ioan Ceauşescu, fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri