Jurnalistul american Evan Gershkovich a fost trimis în judecată de procuratura rusă, pentru spionaj în favoarea CIA

Share

Procuratura Generală din Rusia a anunţat joi că l-a trimis în judecată pe reporterul american Evan Gershkovich, acuzat de spionaj în favoarea CIA (Agenţia Centrală de Informaţii a Statelor Unite), transmit Reuters şi AFP.

Instanţa de fond sesizată este tribunalul raional din oraşul Ekaterinburg din regiunea munţilor Ural, unde jurnalistul a fost arestat în martie anul trecut.

„Ancheta a stabilit şi confirmat cu probe documentare că Gershkovich, jurnalist american pentru Wall Street Journal, la instrucţiunile CIA, a cules informaţii secrete în raionul Sverdlovsk în martie 2023, despre activităţile uzinei de apărare NPK Uralvagonzavod KSC privind producţia şi repararea de echipamente militare”, afirmă procurorii.

Comunicatul citat precizează că „Gershkovich a efectuat acţiuni ilegale folosind metode conspirative laborioase”. Preluare Agerpres

The post Jurnalistul american Evan Gershkovich a fost trimis în judecată de procuratura rusă, pentru spionaj în favoarea CIA appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri