Sute de oameni, la bursa locurilor de muncă în București. Unii au venit doar ca să-și vizeze carnetele de șomaj

Share

Sute de oameni s-au înghesuit la prima bursă a locurilor de muncă organizată anul acesta de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Cu toate acestea, angajatorii spun că nu prea găsesc forţă de muncă. De altfel, și la târg, unii dintre candidaţi erau mai degrabă interesaţi doar să îşi vizeze carnetele de şomaj.

Sute de bucureşteni s-au strâns încă de dimineaţă la Colegiul Economic „Viilor”, din Bucureşti, ca să studieze oferta locurilor de muncă oferite la un târg de profil. Ca să evite îmbulzeală, organizatorii au permis accesul candidaţilor în grupuri de câte 20.

Printre cei interesaţi să îşi găsească un loc de muncă s-a numărat şi Mihaela. De două luni este în şomaj, dar îşi caută loc de muncă încă din noiembrie.

Cred că am depus de peste 20 de ori pentru lucrător comercial şi acolo eşti plurivalent: faci şi de aia, şi de aia. Şi m-a sunat la un moment dat un recrutor şi mi-a spus ştiţi sunteţi supracalificată. De ce aţi aplicat? Și le-am zis nu am de muncă. Trebuie să muncesc.

Pentru alţi candidaţi, vârsta este un impediment.

Eu am 57 de ani şi toată lumea se aşteaptă că o să ieşim la pensie peste câţiva ani şi nu mai vor.

Alţii, în schimb, au venit să îşi vizeze carnetele de şomaj.

Oferta este consistentă şi diversificată. Mai bine de jumătate din locurile de muncă oferite de cei aproape 170 de agenţi economici prezenţi la acest târg de job-uri organizat de autorităţi este pentru muncitori calificaţi. Cele mai puţine oferte sunt pentru absolveţii de studii superioare.

Nicoleta Bortea, purtător de cuvânt, AMOFM București: Este destul de greu să poţi contacta un număr atât de mare de angajatori şi să poţi să ai acces la un număr aşa de mare de locuri de muncă într-un timp relativ scurt.

Angajatorii cu greu găsesc forţă de muncă deşi, deşi, spun ei, pachetul salarial oferit este unul atractiv.

În România, rata şomajului a ajuns la 3,14%, la sfârşitul lunii martie 2024, în creştere faţă de luna anterioară.

The post Sute de oameni, la bursa locurilor de muncă în București. Unii au venit doar ca să-și vizeze carnetele de șomaj appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri