Cafeaua, între arome și prețuri. Românii, spun specialiștii, se împart în două categorii: cei atenți la sortimente, care aleg în cunoștință de cauză și cei care preferă cafea cu lapte, indiferent de arome și gust

Share

Nu e un moft, nici o necesitate, e de multe ori un tabiet. Sau o invitaţie. Suntem tot mai pretenţioşi şi mai atenţi atunci când alegem un sortiment, fie pentru acasă, fie la cafenea. Dar ne uităm și la preţuri, mai ales că, în ultima perioadă, cafeaua boabe sau macinată s-a scumpit spectaculos.

Anca și Lucian au venit special la un festival dedicat cafelei pentru a descoperi arome noi. 

ALEXANDRU GAFIŢA – proprietarul unei prăjitorii de cafea: Fiecare cafea are particularităţile ei, într-o zi poate vrei să bei o cafea mai dulce, mai ciocolatie, cum este cea procesată natural, în altă zi preferi una mai fructată și o să alegi una procesată spălat sau anaerob, în funcție de dispoziție, de momentul zilei, cafeaua e mai mult un tabiet decât o necesitate.

Despre românii băutori de cafea, specialiștii spun că se împart în două categorii: cei atenți la sortimente, care aleg în cunoștință de cauză și cei care preferă cafea cu lapte, indiferent de arome și gust.

SILVIA CONSTANTIN, organizator Bucharest Coffee Festival: Noi nu mâncăm foarte condimentat si atunci atunci gusturile noastre sunt foarte balansate si atunci suntem iubitori de cafea balansată, nu o să fim niciodată 90% iubitori de cafea cu acciditate ridicată, să aibă niște flavoururi care să ne lovească. O să vrem cafea pe care să o recunoaștem ușor, ciocolată, caramel, nuci prăjite.     

Tehnologia de ultima generatie își spune cuvântul și în prepararea cafelei.

DRAGOŞ DRAGU – distribuitor de aparate de cafea: Din cauza personalului pe care îl găsești tot mai greu, cu acest aparat vei putea practic să ai 10 locații în care să servești același cappucino de calitate.

România este printre țările din Uniunea Europeana cu cele mai mari creșteri de preț la cafea într-un an, arată statisticile oficiale, alături de Croația și Bulgaria.

The post Cafeaua, între arome și prețuri. Românii, spun specialiștii, se împart în două categorii: cei atenți la sortimente, care aleg în cunoștință de cauză și cei care preferă cafea cu lapte, indiferent de arome și gust appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri