EXCLUSIV Ambasadorul Israelului în România: Iranul trebuie să plătească prețul pentru ceea ce a făcut. Timpul ca Iranul să acționeze cu impunitate s-a sfârșit

Share

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a declarat duminică, în exclusivitate la TVR, că Israelul va riposta după atacul Iranului. Iranul trebuie să plătească prețul pentru ceea ce a făcut, a subliniat ambasadorul, care a precizat că locul, momentul și modul contraatacului nu vor fi făcute publice.

Așa cum ministrul Apărării din Israel a menționat – vom răni pe cine ne rănește. Locul, momentul și modul contraatacului asupra Iranului nu va fi făcut public decât atunci când se va face. E destul de clar că Israelul nu poate accepta situația așa cum e. Când o țară precum Iranul, o teocrație genocidară, care încalcă legea internațională din nou și din nou, care atacă indirect de zeci de ani de zile Israelul și care și-a clădit în timp capacitatea de a ținti Israelul din aproape fiecare colț al Orientului Mijlociu și care a decis acum să ne atace direct, trebuie să plătească prețul pentru ceea ce au făcut. Este un eșec a decenii de diplomație. Faptul că lumea nu îi face responsabili pe cei din Iran creează astfel de situații. Iar noi trebuie să gestionăm situația așa cum e ea. Dacă lumea nu va pune presiune pe Iran, noi vom face asta, a avertizat Reuven Azar duminică seara, în direct la Telejurnal.

Timpul ca Iranul să acționeze cu impunitate s-a sfârșit, a mai spus ambasadorul Israelului la București.

Citește și: Israelul „este pregătit să facă ceea ce este necesar” după atacurile masive cu drone și rachete din partea Iranului. 300 de drone și rachete iraniene au fost doborâte cu ajutorul SUA. Iranul promite un răspuns și mai dur în cazul ripostei israeliene

Reuven Azar a vorbit și despre relația Israelului cu Statele Unite, în contextul în care SUA au declarat că nu se vor implica și nu vor sprijini nicio ofensivă împotriva Iranului.

Este absolut normal că lumea nu vrea să vadă o escaladare a războiului. Nici Israel nu vrea asta. Suntem foarte recunoscători prietenilor noștri americani, președintele Biden și Administrația sa au făcut o treabă minunată în a sprijini Israel începând cu 7 octombrie și chiar înainte. Cariera sa se întinde pe 5 decenii de prietenie cu statul Israel. […] Ieri seară, armata americană, a sprijinit Israel în a ținti o parte din aceste drone și o parte din aceste rachete„, a subliniat ambasadorul. .

Iranul a lansat sâmbătă noaptea un atac masiv asupra Israelului, cu peste 300 de drone şi rachete. Majoritatea au fost interceptate și anihilate în afara granițelor Israelului. 99% din ameninţări au fost interceptate în afara granițelor țării, cu ajutorul aliaţilor americani, britanici şi iordanieni. Câteva rachete iraniene au căzut în Israel, provocând pagube minore la o baza militară din sudul țării.

Este pentru prima dată în istorie când Iranul atacă Israelul direct de pe teritoriul său. Israelul a anunțat că riposta va fi rapidă și fără precedent.

Purtătorul de cuvânt al IDF: Iranul caută escaladarea războiului. Iranul nu e o amenințare doar pentru Israel

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF, a declarat, după Consiliul de Război, că Iranul caută, ca și Hamasul, escaladarea războiului.

The post EXCLUSIV Ambasadorul Israelului în România: Iranul trebuie să plătească prețul pentru ceea ce a făcut. Timpul ca Iranul să acționeze cu impunitate s-a sfârșit appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri