Maternitate nouă la Timișoara, parte a Spitalului Judeţean, cu dotări de ultimă generație pentru prematuri și laborator de fertilizare in vitro

Share

O nouă maternitate este gata la Timișoara. Finanțată din bani europeni și de la bugetele locale și naționale, este parte a Spitalului Judeţean. Cu aproape 130 de paturi, maternitatea are inclusiv compartiment de fertilizare in vitro. Și va prelua activitatea care acum s-a desfășurat într-o clădire veche de peste o sută de ani.

Șantierul noii maternități din Timișoara a început în vara anului 2021. Acum, e gata întreaga clinică.

Sunt compartimente de terapie intensivă, bloc operator, secție de chirurgie laparoscopică, dotări de ultimă generație pentru prematuri, dar și cel mai modern laborator de fertilizare in vitro din sistemul medical de stat.

Citește și: Celulele stem din sângele ombilical, o nouă speranţă pentru copiii prematuri (studiu)

Luisa Tîrcă, reporter TVR Timișoara: Noua maternitate este gata, dar mai cel mai probabil bebelușii și mamele vor fi mutați aici în iunie.

Maternitatea veche a Spitalului Județean funcționează într-o clădire din 1920.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș: Nu mai vorbim de o cosmetizare a unei clădiri existente, edificiul nou în care se pune accent pe partea de sterilitate, de curățenie, de folosire a unor elemente tehnico medicale noi, inovatoare.

Prof. dr. Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean din Timișoara: Am început deja pregătirile pentru mutarea echipelor medicale, e nevoie să vină să se instruiască, să se obișnuiască cu noul mediu, să vadă ce e de făcut.

Citește și: Numărul femeilor care ajung să nască fără vreun control medical a crescut în ultimii trei ani. Viața prematurilor depinde de dotările din maternități

14 milioane de euro au fost investite în noua maternitate de la Timișoara. Au fost bani europeni, obținuți printr-un proiect depus în comun cu Ungaria, dar și alocări de la bugetele local și de stat.

The post Maternitate nouă la Timișoara, parte a Spitalului Judeţean, cu dotări de ultimă generație pentru prematuri și laborator de fertilizare in vitro appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri