Ministrul ungar de Externe susţine că Trump, ca preşedinte al SUA, ar asigura o ”nouă ordine mondială” de ”pace şi stabilitate”

Share

Lumea are ”nevoie ca preşedintele Trump să câştige” alegerile din SUA, deoarece numai un lider american „puternic” poate oferi „stabilitate şi securitate ordinii mondiale”, a apreciat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto într-un interviu publicat duminică de site-ul Breitbart News, preluat luni de Reuters.

Dacă Donald Trump ar fi ales din nou preşedinte, ar putea face pace între Rusia şi Ucraina, a mai susţinut şeful diplomaţiei ungare.

„Fără implicarea preşedintelui Trump, acest război va continua multă vreme, făcând mult mai multe victime, şi va culmina cu multe distrugeri (…) deci cea mai mare speranţă a noastră este că, în cazul în care preşedintele Trump câştigă alegerile din 2024, poate face pace”. „Noi ungurii sprijinim pe deplin asta, ca una din puţinele ţări din Europa favorabile păcii”. „Trebuie să înţelegeţi că majoritatea ţărilor din Europa sunt pentru război şi doar o foarte mică minoritate este pentru pace”, însă dacă „politicile favorabile păcii” ale lui Trump intră în vigoare, „atunci unele din aceste ţări europene şi-ar putea schimba şi ele poziţiile”.

Viktor Orban: Donald Trump nu va da „niciun ban” Ucrainei dacă va fi președinte și astfel războiul se va încheia

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, într-un interviu, că în cazul în care Donald Trump va redeveni președinte, el nu va mai ajuta cu fonduri Ucraina, în războiul declanșat de Rusia.

Szijjarto nu vede nicio „soluţie pe câmpul de luptă” pentru războiul din Ucraina; luptele „pot duce doar la morţi şi distrugeri – nu la o soluţie”.

Reprezentantul Budapestei a mai afirmat că în general este acceptată ideea că Ucraina nu poate învinge Rusia, însă „ştim şi că Rusia nu poate câştiga împotriva întregului Occident”.

La rândul său, premierul ungar Viktor Orban a declarat, într-un interviu, că în cazul în care Donald Trump va redeveni președinte, el nu va mai ajuta cu fonduri Ucraina, ceea ce va duce la terminarea războiului.

Donald Trump are o idee foarte clară, cu care este greu să nu fii de acord. El spune așa: în primul rând, nu va da niciun ban pentru războiul ruso-ucrainean. Așa se va sfârși războiul. Dacă americanii nu dau bani și arme, alături de europeni, războiul se termină. Și dacă americanii nu dau bani, europenii nu vor putea să finanțeze singuri acest război. Și astfel, războiul se va încheia. Poate că Donald Trump nu este președintele SUA, dar partidul său îi împiedică pe democrați să cheltuiască bani pe acest război. Trump spune că atunci când se va întoarce, nu va da niciun ban Ucrainei. Și așa războiul se va încheia. El mai spune că nu vrea să finanțeze securitatea Europei, în locul europenilor. Iar europenii se tem se ruși” – a declarat Viktor Orban.

Citește și: Ce s-ar întâmpla dacă SUA ar abandona Ucraina? NY Times cântărește riscurile

The post Ministrul ungar de Externe susţine că Trump, ca preşedinte al SUA, ar asigura o ”nouă ordine mondială” de ”pace şi stabilitate” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri