Viktor Orban: Donald Trump nu va da „niciun ban” Ucrainei dacă va fi președinte și astfel războiul se va încheia

Share

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, într-un interviu, că în cazul în care Donald Trump va redeveni președinte, el nu va mai ajuta cu fonduri Ucraina, în războiul declanșat de Rusia.

Consilierul Anton Yuriyovych Gerashchenko, fost ministru adjunct în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, a postat pe rețeaua X un interviu al lui Viktor Orban, în care premierul ungar vorbește despre viziunea lui Donald Trump asupra războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Citește și: Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, îl ironizează pe Donald Trump, după ce a declarat că e capabil să pună capăt războiului din Ucraina în 24 de ore

În interviul acordat în limba maghiară, Orban vorbește despre faptul că, în cazul în care Donald Trump este reales președinte, el nu va mai da bani Ucrainei, iar acest lucru va însemna sfârșitul războiului, deoarece Europa singură nu va putea „să finanțeze acest război”.

Hungarian Prime Minister Viktor Orbán: Donald Trump will not be giving “a single penny” to fight Russian aggression in Ukraine. That is his idea on how to end the war. pic.twitter.com/twB2EFI3Xc

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) March 11, 2024

Donald Trump are o idee foarte clară, cu care este greu să nu fii de acord. El spune așa: în primul rând, nu va da niciun ban pentru războiul ruso-ucrainean. Așa se va sfârși războiul. Dacă americanii nu dau bani și arme, alături de europeni, războiul se termină. Și dacă americanii nu dau bani, europenii nu vor putea să finanțeze singuri acest război. Și astfel, războiul se va încheia. Poate că Donald Trump nu este președintele SUA, dar partidul său îi împiedică pe democrați să cheltuiască bani pe acest război. Trump spune că atunci când se va întoarce, nu va da niciun ban Ucrainei. Și așa războiul se va încheia. El mai spune că nu vrea să finanțeze securitatea Europei, în locul europenilor. Iar europenii se tem se ruși” – a declarat Viktor Orban.

Citește și: Zelenski l-a invitat pe Trump în Ucraina, afirmând că încheierea războiului nu e atât de uşoară

Ce s-ar întâmpla dacă SUA ar abandona Ucraina? NY Times cântărește riscurile

Oficialii americani recunosc că nu există nimic la orizont care ar putea egala puterea unui nou credit de 60 de miliarde de dolari alocat de Congres Ucrainei în războiul său cu Rusia.

The post Viktor Orban: Donald Trump nu va da „niciun ban” Ucrainei dacă va fi președinte și astfel războiul se va încheia appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri